Nostalgiški mėsos kukuliai su bulvių koše: taip, kaip gamindavo mama

„Tokie pietūs mane nukelia tiesiai į vaikystę pas mamą. Tai jaukus, šiltas, naminis maistas. Aš kartais tokių patiekalų užsinoriu, mielai juos valgo visa šeima. Man dažnai nutinka taip, kad kai nežinau šeimai ką gaminti pietums – dažniausiai ruošiu tokius pietus, kurie man primena tėvų namus ir šiltą, mamos ruoštą maistą“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Ingredientai: 700 g smulkintos kiaulienos; 3 v. š. virtų ryžių; 1 kiaušinis; 1 skiltelė česnako; 1 svogūnas; 1 morka; 1 a. š. persilado prieskonių; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; 1 v. š. miltų; Aliejaus, kepimui.

Padažui: 300 ml vandens; 3 v. š. pomidorų padažo (aš naudojau naminį); 2 v. š. grietinės; 1 v. š. Volčesterio padažo; Pundelis krapų; Pundelis svogūnų laiškų; 1 v. š. kukurūzų krakmolo.

Morką nuskutame ir sutarkuojame, svogūną ir česnaką nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname daržoves. Sudedame jas į smulkintą kiaulieną. Ten pat mušame kiaušinį. Beriame druskos, pipirų, miltus, ryžius. Gerai išmaišome. Formuojame kukulius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.

Padažui skirtus produktus sumaišome. Kukulius sudedame į troškintuvą. Užpilame padažu ir patroškiname apie 10 min. Pabarstome smulkintais žalumynais. Valgome su bulvių koše ir daržovėmis.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų