REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moliūgų metas! Turite jų net kelis, tačiau nežinote, ką su jais daryti? Pats metas pasilepinti gardžia, kvapnia ir rudeniška moliūgų sriuba su obuoliais.

Moliūgų metas! Turite jų net kelis, tačiau nežinote, ką su jais daryti? Pats metas pasilepinti gardžia, kvapnia ir rudeniška moliūgų sriuba su obuoliais.

REKLAMA

Ypatingą gardumą šiai rudeniu dvelkiančiai sriubai suteiks sūrio kamuoliukai, kuriuos pagaminti, nustebsite, visiškai nesudėtinga. Receptu su tv3.lt skaitytojais dalijasi feisbuko grupės "Labai mėgstu saldumynus" kūrėjai. 

Jums reikės:

1 litro moliūgo tyrės; 3 didelių obuolių; 1 stiklinės daržovių sultinio; 2 skiltelių česnako; 1 svogūno; 1-2 šaukštų sviesto; žiūpsnelio cukraus; Druskos, juodųjų pipirų.

Kamuolėliams:

150 gramų fermentinio sūrio; 150 gramų grietinėlės; Druskos; Maltų pipirų; Smulkintų krapų

Gaminimas:

1. Pradžioje obuolius nulupame, pašaliname sėklas bei supjaustome kubeliais.

Nulupame svogūną bei česnaką, juos susmulkiname.

Keptuvėje įkaitiname sviestą bei jame pakepiname svogūną, tuomet sudedame česnaką. Kai daržovės pagels, sudedame obuolius bei pakepiname apie 3–4 minutes. Kepdamos pamaišome, pabarstome cukrumi.

REKLAMA
REKLAMA

2. Tada supilame sultinį, suverčiame moliūgų tyrę, išmaišome bei užkaitiname iki virimo. Puodą uždengiame bei paverdame maždaug 15 minučių. Nepamirštame sriubos pasūdyti, pagardinti maltais pipirais bei karts nuo karto pamaišyti. Po to viską supilame į elektrinį trintuvą bei sutrinkite į vientisą masę.

3. Fermentinį sūrį sutarkuojame smulkia trintuve bei sumaišome su grietinėlės sūriu. Pasūdome, pagardiname pipirais. Iš gautos masės darome nedidelius rutuliukus, juos apvoliojame smulkintais krapais.

4. Supilame sriubą į lėkštes, ant viršaus uždedame po sūrio rutuliuką bei patiekiame.

Skanaujame!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų