Lipniems buffalo sparneliams su pelėsinio sūrio padažu reikės:
- 450 g vištienos petelių
 - Kelių šaukštų kepimo miltelių (jokiu būdu ne sodos)
 - Kelių žiupsnių druskos
 
Buffalo padažui reikės:
- 200 ml čili padažo acto pagrindu (pvz.: Sriracha)
 - 30 g sviesto
 - 1-2 v. š. medaus, klevų sirupo arba cukraus
 - ½ citrinos sulčių
 
Pelėsinio sūrio padažui reikės:
- 50 g biraus pelėsinio sūrio
 - 1/3 st. grietinės
 - Kefyro (pagal poreikį)
 
Gaminimo eiga:
- Vištienos petelius gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu, apibarstyti kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išmaišyti.
 - Sparnelius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (tarp sparnelių turi likti dideli tarpai) ir pašauti į iki 200 C įkaitintą orkaitę.
 - Kepti maždaug 25 min ir tada pakelti temperatūrą iki 250 C.
 - Dar kepti apie 20 min, kol odelė gražiai paskrus.
 - Kol vištiena kepa, nedideliame prikaistuvyje ištirpinti sviestą, supilti Srirachą ir kitus ingredientus.
 - Viską kaitinti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol padažas sutirštėja.
 - Padažui šakute sutrupinti pelėsinį sūrį ir sumaišyti jį su grietine.
 - Jei norisi gaivesnio padažo, įmaišyti kefyro.
 - Taip pat galima įspausti šiek tiek citrinos.
 - Iškepusią vištą dubenyje sumaišyti su padažu.
 - Dėti į lėkštę.
 - Patiekti su pelėsiniu padažu ir daržovių lazdelėmis.
 
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!

