Jauni česnakų stiebai gali būti naudojami kaip žalumynai, dedami į salotas, sriubas ar kitus patiekalus. Jie gali būti marinuojami, sūdomi, džiovinami ir naudojami kaip prieskonis.
Česnakų stiebų panaudojimas
Smulkiai supjausčius ir truputį pakepinus svieste bus puikus delikatesas, nenusileidžiantis šparagams.
Norint paruošti česnakų stiebus ilgesniam vartojimui, sumalkite mėsmale, įberkite druskos ir išmaišykite. Galima kartu sumalti ir žiupsnelį petražolių. O tada dėti į indelius ir statyti šaldytuvą. Toks mišinys puikiai tinka marinuojant mėsą, vištieną, žuvį.
Galima maltus žiedkočius sumaišyti su kambario temperatūros sviestu. Šitokią masę krauti ant kepimo popieriaus, jį susukti ir dėti į šaldymo kamerą. Naudoti troškiniams, sriuboms gardinti. Atšildžius galima tepti ir ant duonos – tai puikus vitaminų šaltinis.
Dar vienas paruošimo būdas – kombainu susmulkinus žiedkočius, užpilti alyvuogių aliejumi ir sudėjus į indelius laikyti šaldiklyje. Druskos dėti nereikia.
Žiedkočius galima ir marinuoti – supjaustyti gabaliukais ir užpilti agurkams skirtu marinatu.
Marinatui reikės: 3 stiklinių vandens, 100 g acto, 1 stiklinės cukraus, 1,5 šaukšto druskos, krapų, česnakų skiltelių, kvapiųjų pipirų, petražolių. Žiedkočius nuplauti, nupjauti pačius žiedus ir sumedėjusias koto dalis. Į švarius stiklainius dėti krapų, susmulkintų česnakų skiltelių, kvapiųjų pipirų, petražolių ir sudėti norimu dydžiu supjaustytus česnakų kotelius.
Iš marinatui skirtų produktų išvirti marinatą ir juo užpilti kotelius. Pridengus dangteliais palaikyti apie pusvalandį. Tada marinatą nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant česnako stiebų.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!