• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ledai neišvengiamai asocijuojasi su vasara, todėl jai atėjus ir šiek tiek įšilus orams žmonės dažniausiai nori lengvesnių bei gaivesnių desertų. Orkaičių durelių varstymą virtuvėje ir garuojančius kepinius galima iškeisti į naminių ledų desertą. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen pasidalijo keliais ledų receptais, kurie sužadins norą juos išbandyti tiek virtuvės profesionalams, tiek mėgėjams.

Ledai neišvengiamai asocijuojasi su vasara, todėl jai atėjus ir šiek tiek įšilus orams žmonės dažniausiai nori lengvesnių bei gaivesnių desertų. Orkaičių durelių varstymą virtuvėje ir garuojančius kepinius galima iškeisti į naminių ledų desertą. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen pasidalijo keliais ledų receptais, kurie sužadins norą juos išbandyti tiek virtuvės profesionalams, tiek mėgėjams.

REKLAMA

Ledų karalius – purus vanilinis plombyras

Jei norite pasigaminti gardžius ledus, tačiau negalite tam skirti daug laiko – pradėkite nuo klasikinio plombyro recepto. Jis yra universalus, nes kiekvienas gali pasiskaninti ledus norimu saldžiu užpilu, uogiene ar šviežiais vaisiais. Taip pat jie puikiai tiks šalia vaisių pyrago ar pertepti sausainiams saldžiam sumuštiniui.

„Pirmiausia atšaldykite indą, kuriame pilsite ledų masę. Rinkitės platesnį, bet nelabai gilų ir jame suplakite 2 puodelius riebios ir 2 puodelius pusiau riebios grietinėlės su puodeliu cukraus ir 2 šaukšteliais vanilės ekstrakto. Gautą masę supilkite į atšalusį indą ir palikite šaldiklyje 20 – 30 minučių, kol plakinys pradės stingti. Vėliau, naudodamiesi elektriniu plaktuvu, masę vėl išplakite. Kartokite šį procesą, kol ledai visiškai sustings“, – pasakoja IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen.

REKLAMA
REKLAMA

Labiau įgudę virtuvės virtuozai gali pasigaminti ledus su kiaušiniais. „Išplakite 3 kiaušinius, tada įpilkite pusę puodelio cukraus, puodelį pieno ir šaukštelį vanilės. Atskirai iki standumo išplakite puodelį riebios grietinėlės ir ją sukrėskite į paliktą kiaušinių masę. Po pusvalandžio stingimo šaldiklyje vėl gerai išplakite masę plaktuvu – tai būtina procedūra puriems ledams pagaminti“, – sako pašnekovė.

REKLAMA

Šokoladiniai ledai su šokolado gabaliukais

Norint pasigaminti skanius šokoladinius ledus svarbiausia pasirinkti kokybišką juodą šokoladą. Patariama rinktis turintį daugiau nei 70 proc. kavos pupelių, tačiau vietoje jo galite drąsiai rinktis ir kakavos miltelius.

„Pirmiausia pakaitinkite 500 ml riebios grietinėlės ir sudėkite pusę plytelės kapoto šokolado. Masei atvėsus, įpilkite skardinę saldaus kondensuoto pieno ir likusią dalį kapoto šokolado gabaliukų. Gerai išmaišę ledų masę palikite nakčiai šaldiklyje. Jei norite dar labiau nustebinti smaližius, įmaišykite kapotų riešutų ar rome mirkytų razinų“, – pasakoja A. Rasmussen.

REKLAMA
REKLAMA

Gaivinantis žaliųjų citrinų šerbetas

Atsigaivinti vasaros karštyje padės šerbeto ledai. Jie gaivesni ir turintys mažiau kalorijų, tad tiks sveikesnį gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Žalioji citrina turi natūralaus saldumo, tad ledai nebus labai rūgštūs.

„Ant karštos ugnies puode sumaišykite puodelį vandens, puodelį cukraus ir puodelį šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių. Neperkaitinkite masės, o kai cukrus ištirps sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą. Taip pavirinkite 3 minutes ir palikite masę atvėsti. Įtarkuokite plonąją žievelės dalį ir išmaišę dėkite skystį šaldyti. Geriausia naudoti ledų gaminimo aparatą arba kas pusvalandį masę išplakti su plaktuvu“, – gaivių ledų receptu dalijasi maisto ekspertė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greitas uogų šerbetas

Kai norisi atsigaivinti, dažnai nebelieka laiko gaminti ledus ir laukti kol jie sustings, tad šis receptas patiks patiems nekantriausiems. Svarbiausia – šaldiklyje turėti užšaldytų uogų ir keletą bananų gabalėlių.

„Į elektrinį maišytuvą sudėkite įvairias šaldytas uogas: avietes, gervuoges, mėlynes, vyšnias be kauliukų, žemuoges, nedideles braškes ir banano gabalėlius, kurie pridės saldumo. Venkite serbentų, spanguolių ar agrastų arba įmaišykite juos kartu su smulkiu, greitai tirpstančiu cukrumi. Į masę įpilkite šiek tiek lieso pieno, geriausia – migdolų arba kokosų. Pienas sujungs skirtingas uogas ir bananus, tad masė bus vientisa ir lengviau kabinama šaukštu. Tokį ledų mišinį reikia iškart serviruoti ir juo mėgautis“, – patarimais dalijasi A. Rasmussen.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų