REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kai pabosta tie patys skoniai ir vaizdai, gaminkite kitaip. Vietoj paprasto mums nuo vaikystės žinomo balto padažo, gaminkim su kokosų pienu ir matysite koks dieviškas skonis atsivers prieš akis. Tik nebijokite bandyti. Aš nepabūgau ir žinot ką? Aš atradau savo favoritą. Dabar tik taip gaminsiu maltinukus“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

„Kai pabosta tie patys skoniai ir vaizdai, gaminkite kitaip. Vietoj paprasto mums nuo vaikystės žinomo balto padažo, gaminkim su kokosų pienu ir matysite koks dieviškas skonis atsivers prieš akis. Tik nebijokite bandyti. Aš nepabūgau ir žinot ką? Aš atradau savo favoritą. Dabar tik taip gaminsiu maltinukus“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Maltinukams reikės:

  • 600 g maltos vištienos;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 šaukštai panko džiūvesėlių;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 šaukštas sojos padažo;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Padažas:

  • 1 šaukštas aliejaus;
  • 1/2 raudonos paprikos;
  • 1/2 svogūno;
  • 1 šaukštas raudonojo kario pastos;
  • 1 skardinė kokosų pieno;
  • 1 šaukštas sojos padažo;
  • 1 šaukštas rudojo cukraus;
  • smulkintos kalendros pagal skonį.

Iš maltinukams skirtų produktų sumaišykite vientisa masę kaip kotletams. Dėkite į šaldytuvą 15-20 min., kad panko džiūvesėliai suminkštėtų. Išėmus iš šaldytuvo formuoti nedidelius kukuliukus ir iškepti keptuvėje su aliejumi. Išimkite iš keptuvės.

Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkintą svogūną ir papriką. Kepinkite apie 5 min dažnai maišant. Sudėkite kario pastą, supilkite kokosų pieną, sojos padažą, dėkite cukrų ir virkite 5 min. vis pamaišant.

Sudėkite į kokosų padažą maltinukus ir dar ant vidutinės kaitros pavirkite kelias minutes. Jei trūksta druskos, įberkite jos arba įpilkite dar sojos padažo. Pagardinkite smulkinta kalendra. Labai skanu su ryžiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų