REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Ligoninės maistas (nuotr. facebook.com)

Socialiniame tinkle „Facebook“ nemažai žmonių dėmesio ir reakcijų susilaukė maisto apžvalgomis užsiimančio tinklaraštininko „Riebus katinas“ pasidalinta istorija, kurioje skaitytoja piktinasi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės Infekcinių ligų skyriuje gautu maistu bei pasidalino maisto nuotraukomis iš minėtosios gydymo įstaigos.

Socialiniame tinkle „Facebook“ nemažai žmonių dėmesio ir reakcijų susilaukė maisto apžvalgomis užsiimančio tinklaraštininko „Riebus katinas“ pasidalinta istorija, kurioje skaitytoja piktinasi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės Infekcinių ligų skyriuje gautu maistu bei pasidalino maisto nuotraukomis iš minėtosios gydymo įstaigos.

REKLAMA

Socialiniame tinkle paskelbtame įraše skaitytoja piktinosi patiekto maisto kokybė – jis buvo atšalęs ir nebuvo aiški jo sudėtis: „Maistas baisus, ne gana, kad viskas šalta ir neaišku, iš ko pagaminta mėsa.“

Taip pat nustebino ir patiekimas – skaitytojai, su dvejų metų vaiku gulinčiai ligoninėje, nebuvo atnešti visi reikalingi įrankiai. Pasidalintose nuotraukose matoma, jog prie maisto pateiktos dvi šakutės, tačiau peilio, kuris reikalingas, nėra.

REKLAMA
REKLAMA

„Net peilio neduoda, tai sviestą tepkis su kuo nori“, – rašė skaitytoja.

Maistas gaminamas pagal specialias receptūras

LSMU Kauno ligoninės Vyriausiasis komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas tikina, jog maistas gaminamas laikantis reikalavimų.

REKLAMA

„LSMU Kauno ligoninėje patiekalai gaminami pagal kelias receptūras, priklausomai nuo ligos pobūdžio, griežtai laikantis reikalavimo, kad pacientai gautų visas būtinas maistines medžiagas. Patiekalai ruošiami mūsų profesionalių virėjų iš kokybiškų produktų.

Maistas į skyrius išvežiojamas specialiuose moderniuose termosuose, kurie turi užtikrinti tinkamą temperatūrą. Apgailestaujame, kad pacientė liko nepatenkinta, aiškinsimės, kaip ir ar tikrai galėjo ataušti patiekalai“, – komentavo S. Tvirbutas.

Specialisto teigimu, anksčiau skundų dėl įrankių sulaukę nėra, o peiliai vaikų skyriuose neduodami dėl pacientų saugumo.

REKLAMA
REKLAMA

S. Tvirbutas pasidalino ir savo patirtimi ligoninėje. Jo teigimu, maistas ne tik padėjo sutvirtėti po ligos, bet ir pakeitė jo įpročius.

„Šiemet man pačiam dėl traumos teko apie mėnesį būti LSMU Kauno ligoninės pacientu. Nors padalinys buvo kitas nei minimas jūsų klausime, tačiau maistas ruošiamas pagal tuos pačius mūsų įstaigos dietologų sudaromus receptus. Iš nuotraukų atpažįstu tą pati meniu, kuri gaudavau ir aš. Gal ir ne viskas mane žavėjo, pavyzdžiui, namuose niekada pusryčiams nevalgydavau košių, o jų ligoninėje verda įvairių. Bet turėjau tikslą kuo greičiau atgauti jėgas po operacijos ir nesigilinau į gurmaniškas subtilybes.

Dienos racionas ligoninėje sudaromas taip, kad paros laikotarpiu ligoniai nepritrūktu visų reikalingų ir naudingų medžiagų organizmui, todėl prašiau namiškių nenešti papildomo maisto. Grįžęs į namus ir dabar šveičiu avižų košę, kurios nuo mažų dienų negalėdavau pakęsti. Galiu užtikrintai tvirtinti, kad patiekalų sudėtis yra gera ir man padėjo sutvirtėti po nelengvo sveikatai etapo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų