Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekviena šalis turi savą dalyką, kuriuo gali pasipuikuoti virtuvėje – ar tai būtų elegantiški desertai, ar puikios gaminimo technikos. Naujajame TV3 sezone charizmatiškasis italas Gian Luca Demarco rodys Lietuvos pasididžiavimą – ūkininkų teikiamas gėrybes.  

Kiekviena šalis turi savą dalyką, kuriuo gali pasipuikuoti virtuvėje – ar tai būtų elegantiški desertai, ar puikios gaminimo technikos. Naujajame TV3 sezone charizmatiškasis italas Gian Luca Demarco rodys Lietuvos pasididžiavimą – ūkininkų teikiamas gėrybes.  

REKLAMA

Virtuvės šefas sako, kad atsinaujinusi laida „La maistas“ tiks kiekvienam, norinčiam pasimėgauti lietuviškais produktais, atvežtais tiesiai iš žmonių ūkio. Laidoje netrūks juoko ir šiltų emocijų.  

Kulinaras atskleidžia, kad išvysime dar neregėtą Lietuvą – laidoje sulauksite modernaus žvilgsnio į kaimą, o laidos komanda sieks parodyti, kad mūsų kasdienybė yra mūsų pačių užaugintos vietinės gėrybės.  

„Mes norime parodyti, kad yra Lietuvos ūkinė pusė, kad dar yra žmonės, kurie ima viską iš ūkio. Moderniai žvelgsime į kaimą, parodysime tai, kas yra įprasta ir neįprasta ir priminsime apie Lietuvos kasdienybę, kad turime ne vien tik daug importuotų dalykų, o kad ir čia yra vietiniai ūkiai ir kad čia yra nuostabių dalykų.  

REKLAMA

Ir naudojant įprastus ingredientus atrasime kažką neįprasto žmonių ūkiuose ir namuose. Parodysime gražiąją mūsų šalies pusę iš vietinių produktų“, – sako jis.  

Kulinariją nori priartinti prie žmogaus

Gian Luca pripažįsta, kad kartais kulinarinėse laidose rodomi patiekalai ir produktai yra kiek nutolę nuo paprastų žmonių – ne visi jų gali gauti.  

„Ši laida yra koncentruota į kaimą tarp miestiečių. Mano darbe yra įprasta rodyti įvairiausius produktus ir įvairiausius patiekalus, bet kartais žmonės namuose neturi tos pačios laimės kaip aš. Mes todėl jiems norime suteikti tokią galimybę ir pažvelgti į Lietuvos ūkius, kokias gėrybes jie teikia.“ 

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau laidoje „Gardu gardu“ konditerijos gudrybes rodęs kulinaras sako, jog dabar neapsistos ties saldumynais: „Mes norime kuo labiau parodyti vietinį skonį, todėl nelimituosime savęs tik ties konditerija ar kitais gaminiais. Bandysime viską.“ 

Atskleis lietuvišką skonį

Pasiteiravus, kokius patiekalus bandys laidoje, sužinojome, kad bus visko: sriubų, salotų, pats Gian Luca mokys žiūrovus įvairiausių konservavimo gudrybių žiemai. 

„Svarbiausia, kad produktai, iš kurių ruošiamės gaminti, būtų nuo ūkininko stalo. Važiuosime pas juos ir stengsimės atskleisti lietuvišką skonį“, – šypsosi jis.

Gian Luca sutrukdėme važiuojant į vieno ūkio filmavimą laidai. Pirmasis ūkis, kurį aplankys – laidos vedėjui artima uogų augintoja. 

„Pirmas žmogus, kurį aplankiau, yra praktiškai šeimos narė. Aš labai noriu padėkoti Genutei, dabar važiuoju į jos ūkį ir anksčiau net vadindavau ją vyno mama, nors ji augina ne tik vynuoges, bet ir įvairiausias žemuoges ir kita. Mes eisime pas ją pabūti, susipažinti ir pamatyti, kaip yra nuostabu Lietuvoje ir koks jos ūkis“, – su džiaugsmu kalba jis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų