Anot laidos vedėjo, ant grilio keptos daržovės pasižymi ne tik traškumu, bet ir ypatingai sultingu skoniu. O ir pasirinkimų, ką čirškinti, yra pačių įvairiausių. Štai pats Vytaras išduos labiausiai mėgstantis keptas cukinijas, tačiau taip pat neabejingas yra ir grybams.
O kaip daržovių patiekalus paversti ir dar įmantresniais? Anot Vytaro, prie jų puikiai dera stipraus ir sodraus skonio „Gorgonzola“ sūris, o jei norisi padažo ar pagardo, tuomet geriausia rinktis graikišką jogurtą. Ar šios laidos dalyviai pasinaudos kulinaro patarimais?
Dėl nugalėtojo titulo šį penktadienį kausis nė karto gyvenime patiekalų ant grilio neruošęs V. Mikaitis bei grilio profesionalė Inesa Voisova, turinti 4 metų čirškinimo patirtį.
Inesa pasakos mėgstanti ne tik ragauti, bet ir gaminti. Juk darbas su maistu – pagrindinė jos veikla! Tiesa, grilio patiekalus ji mieliau perleidžia savo draugams…
„Tuo tarpu aš galiu kažką pamarinuoti, paruošti garnyrus, pastovėti šalia, palaikyti kompaniją ar pasižiūrėti, kaip kas kepa. Tačiau pati ant grilio kepu tikrai retai“, – atskleis ji, tačiau šiandien visus žiūrovus nustebins gaiviomis tortilijomis su graikišku padažu.
Pasitelkė slaptą ingredientą
Inesos varžovas Vytautas pripažins turintis ir dar mažiau kulinarinės patirties. „Mano šaldytuve yra tik 3 svogūnai ir kažkoks stiklainėlis, todėl nors su virtuve ir nesipykstame, šiltų santykių namuose taip pat neturime. Virtuvės apskritai stengiuosi išvengti – galbūt kartais susitinkame per pusryčius, o vėliau taip ir nebesimatome“, – neslėps jis.
O štai grilį Vytautas apibūdins kaip labai tolimą giminaitį. „Toks iš Amerikos, su kuriuo dar niekuomet nesimatėme“, – juoksis jis pridėdamas, kad netgi nėra stovėjęs šalia grilio.
Vis dėlto iššūkį jis priėmė drąsiai, o besiruošdamas laidai, ieškojo tokio recepto, kuris būtų artimiausias jam pačiam.
„Todėl, kai reikėjo parašyti, kokių produktų reikės, aš paprašiau dešrelės, pomidoro, agurko ir merginų, kurias galėčiau pasikviesti. Tačiau, pasirodo, tai būtų per paprasta… Todėl galiausiai pasirinkau gaminti įdarytus grybus“, – kaip visuomet progos pajuokauti nepraleis Vytautas.
Tiesa, jei prie grilio sublizgėti vis dėlto nepavyktų, Vytautas bus pasiruošęs ir atsarginį planą, apie kurį žiūrovai išgirs laidoje.
„Iš manęs daug nesitikėkite, nes mano varžovė – kaip „Žalgiris“, o aš, viso labo, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, – maisto gamybą krepšinio terminais apibūdins jis.
Vos pradėjus ruošti patiekalus, paaiškės ir viena V. Mikaičio gudrybė. Nors šios laidos tema – daržovės, jo stalo pusėje Vytaras išvys ir… kumpį.
„Aš gal labai gerai neįsiskaičiau į taisykles… Bet gal nieko tokio, kad pasiėmiau truputėlį mėsytės? Juk mes atvažiavome į gamtą…“ – bandysis aiškintis V. Mikaitis.
Tiesa, vėliau paaiškės, kad daržovių tema Vytautas nėra patenkintas ne tik šiandien. „Kadangi per Kūčias nėra mėsos ir nelabai yra, ką valgyti, man tai – didžiausią įtampą kelianti šventė“, – atskleis jis.
Kol Inesa žingsnis po žingsnio užtikrintai ruoš savo patiekalą, Vytauto pusėje bus jaučiama nuolat stiprėjanti įtampa. Jis netgi bandys su Vytaru apsikeisti laidos vedėjo ir dalyvio vietomis!
Vis dėlto galiausiai V. Mikaičiui pagyrų ims negailėti net jo varžovė. Matydama, ką ir kaip jis gamina, Inesa neslėps, jog visa tai atrodo labai skaniai!
„O jeigu tai taps nacionaliniu lietuvių patiekalu?“ – tą išgirdęs tikėjimo savo jėgomis įsikvėps ir pats Vytautas, ir net atskleis, koks galėtų būti šio patiekalo pavadinimas.
O kaip patiekalą įvertins V. Radzevičius ir kas taps laidos nugalėtoju, išvysite jau šį vakarą.
„LIDL grilio talentai“ – penktadieniais, 17.55 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!