Konservuoti pomidorai pagal Iriną: atskleidė puikų receptą

„Jau ir mūsuose šis korėjietiško stiliaus, pikantiško skonio, su rytietišku aromatu užkandis, tampa labai populiarus. Jį galite gaminti tiek greitam valgymui, tiek konservuoti žiemai“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.

Korėjietiški marinuoti pomidorai

Reikės:

1,5 kg pomidorų; 3 paprikos; 1 aštrus pipiras (pagal savo skonį dėkite); 1 didelė morka (šį kartą nedėjau); 1 didelė česnako galvutė; krapų, petražolių, bazilikų – pagal skonį.

Užpilui reikės:

1 v. š. su nedideliu kaupu druskos; 2 v. š. cukraus; 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų; 1 a. š. maltos kalendros; 70 ml aliejaus; 70 ml acto 9%.

Visus užpilui reikalingus ingredientus gerai išmaišykite. Sunokusius pomidorus supjaustykite norimo dydžio skiltelėmis.

Paprikas, česnakus ir aštrų pipirą sumalkite mėsmale ar sutrinkite trintuve, žalumynus smulkiai supjaustykite.

Į stiklainius dėkite sluoksnį pomidorų, po to maltų daržovių sluoksnį, smulkintus žalumynus. Taip susluoksniuokite iki viršaus. Pomidorų stenkitės kuo daugiau sudėti į stiklainį.

Susluoksniuotas daržoves užpilkite užpilu. Tuomet stiklainius sustatykite į puodą. Kai vanduo puode užvirs, 0,5 litro stiklainius kaitinkite dar 10-15 min.

Greitam valgymui sluoksniais viską sudėkite į 3-jų litrų ar kito norimo tūrio stiklainį, užsukite dangtelį. Stiklainį apverskite dangteliu į apačią ir taip 12-ai val. palikite šaldytuve. Tuomet stiklainį vėl apverskite ir jau galite mėgautis fantastiško skonio pomidorais.

Šaldytuve ilgiausiai laikiau 1 savaitę.

KORĖJIETIŠKI MARINUOTI POMIDORAI 🍅 Jau ir mūsuose šis korėjietiško stiliaus, pikantiško skonio, su rytietišku aromatu...

Posted by vakavimas.lt on 2021 m. liepos 26 d., pirmadienis

Šaltinis: „Vakavimas.lt


Rašyti komentarą...
K
Kristina
2021-08-18 14:49:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
Svetimu receptu pasisavimas"armeniški pomidorai"
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų