REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Sūrio mylėtojams – ypatingas Gian Lucos užkandis: paragavę reikalaus recepto

Viso pasaulio pamilta itališka virtuvė neatsiejama nuo aukščiausios kokybės sūrio, o tikras jo mylėtojas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, apie sūrį tikriausiai galėtų kalbėti valandų valandas. Šį sekmadienį su TV3 laida „La maistas“ virtuvės šefas aplankė tikrą sūrių rojų.

10

Viso pasaulio pamilta itališka virtuvė neatsiejama nuo aukščiausios kokybės sūrio, o tikras jo mylėtojas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, apie sūrį tikriausiai galėtų kalbėti valandų valandas. Šį sekmadienį su TV3 laida „La maistas“ virtuvės šefas aplankė tikrą sūrių rojų.

REKLAMA

Virtuvės šefas keliavo į Ukmergę, kur lankėsi „Rokiškio sūrio“ gamykloje ir susitiko su savo drauge Aldona, dirbančia technologe.

Aldona laidoje parodė, kaip gamykloje sukuriami nauji produktai, tarp kurių – ir įvairūs sūriai, varškė, užtepėlės bei daugelis kitų parduotuvėse sutinkamų produktų. O grįžęs į studiją, jis gamino patiekalą, kuriam neatsispirtų nė vienas sūrio mėgėjas.

Keturiais sūriais įdaryta duona

Puiki idėja artimųjų susibūrimo užkandžiams. Greitai paruošiamas, labai gardus užkandis, kuris tikrai sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo.

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:

Tamsios duonos; pelėsinio gorgonzola sūrio; pelėsinio brie sūrio; varškės sūrio; mocarelos; tarkuoto fermentinio sūrio; 500 g šviežių bulvių; 1 raudono svogūno; 3 pievagrybių; sviesto; druskos, pipirų.

REKLAMA

Sūdytame vandenyje išverdame šviežias bulves.

Kol bulvės verda, pasiruošiame duoną – nupjauname viršų ir išpjauname apskritimą.

Keptuvėje išsilydžiusį sviestą pagardiname druska ir pipirais. Į keptuvę apkepinti dedame išpjautus duonos gabalėlius.

Pasiruošiame įdarą: susmulkiname svogūną ir pievagrybius. Norimo dydžio gabalėliais supjaustome sūrius – brie, gorgonzolą, mocarelą ir varškės sūrį. Jais įdarome duoną.

Ant sūrių dedame smulkintų bulvių ir ant sviesto apkeptų duonos gabalėlių. Viską apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame 150 laipsnių orkaitėje 10 minučių neuždengus, o likusias 10 minučių – uždengus.

Skanaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų