Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laidoje „La maistas“ šį kartą virtuvės šefas Gian Luca Demarco gamino su medumi.

TV3 laidoje „La maistas“ šį kartą virtuvės šefas Gian Luca Demarco gamino su medumi.

REKLAMA

Gian Luca lankėsi Anykščiuose, trijų giminaičių – Ugnės, Indrės ir Dovilės – valdomame „Bitelės ūkyje“, virtuvės šefas parodė, kaip pagaminti seną ir be galo saldų itališką pyragą, kuriame – vos vienas šaukštas cukraus.

Senovinis itališkas močiutės medaus keksas

Greitai ir nesudėtingai paruošiamas keksas pagal senovinį itališką močiutės receptą. Iškepa drėgnas ir labai skanus.

Prieš pradėdamas gamybos procesą, virtuvės šefas įspėja nedaryti vienos klaidos: „Medus negali gauti tiesioginio karščio, todėl iš pradžių išlydysime sviestą, o tik tada, patraukę prikaistuvį nuo ugnies, įdėsime visą medų ir išmaišysime.“

Jums reikės:

100 ml pieno; 50 g sviesto; 250 g skysto medaus; 200 g miltų; 0,5 šaukšto kepimo miltelių; 1 šaukšto cukraus; 1 kiaušinio; 1 citrinos

REKLAMA

Prikaistuvyje pašildome pieną ir sviestą, dedame medų.

Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų, mušame kiaušinį. Įtarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame citrinos sultis.

Į dubenį su miltais pilame sviesto, pieno ir medaus mišinį, gerai išmaišome. Prieš pilant tešlą, kepimo formelę ištepame sviestu ir pabarstome miltais.

Kepame 35 minutes 180 laipsnių orkaitėje.

Skanaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų