• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šventės jau visai čia pat, o kokios šventės be saldėsių, ar ne? Tai ir noriu pasidalinti su jumis kekso su džiovintais vaisiais receptu, kuris puikiai tik artėjančioms šventėms ir ne tik. Keksas gavosi išties labai gardus, o pagaminti lengviau negu lengva“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Šventės jau visai čia pat, o kokios šventės be saldėsių, ar ne? Tai ir noriu pasidalinti su jumis kekso su džiovintais vaisiais receptu, kuris puikiai tik artėjančioms šventėms ir ne tik. Keksas gavosi išties labai gardus, o pagaminti lengviau negu lengva“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 250–300 gr džiovintų vaisių (naudojau abrikosus, spanguoles, slyvas ir razinas), 2 kiaušinių, 150 gr cukraus, 150 gr miltų, 0,5 a.š kepimo miltelių, sviesto kepimo indui sutepti.

Džiovintus vaisius (abrikosus, slyvas) supjausčiau nedideliais gabaliukais ir sumaišiau su spanguolėmis ir razinomis. Kiaušinius su cukrumi suplakiau mikseriu, įbėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau (masė gaunasi tiršta).

Į masę įmaišiau džiovintus vaisius, galite įdėti riešutų. Kepimo indą sutepiau sviestu ir supyliau masę. Keksą kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 40–45 min. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų