• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjus ilgų rudens vakarų metui, daugiau laiko galime skirti eksperimentams virtuvėje, o ir šviežių rudeniškų daržo gėrybių dar gausu. Maisto tinklaraščio autorė Ilona Juciūtė dalijasi keletu puikių rudeniui tiksiančių pyragų receptų.

Atėjus ilgų rudens vakarų metui, daugiau laiko galime skirti eksperimentams virtuvėje, o ir šviežių rudeniškų daržo gėrybių dar gausu. Maisto tinklaraščio autorė Ilona Juciūtė dalijasi keletu puikių rudeniui tiksiančių pyragų receptų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šaltuoju metų laiku namuose ypač norisi šilto jaukumo, tad gelsva stalinės lempos šviesa, patogus krėslas, knyga ir kvapnios arbatos puodelis rankoje tikrai padeda tokią atmosferą sukurti. Iki pilnos laimės trūksta nebent gardaus pyrago gabalėlio!

REKLAMA

Morkų pyragas

Jums reikės 1 stiklinės (apie 240 ml) su kaupu tarkuotų morkų, 200 g cukraus, 1 kiaušinio, 1 stiklinės miltų, arbatinio šaukštelio sodos ir acto sodai nugesinti.

Morkas tarkuokite stambesne tarka, kad pyragas nebūtų toks klampus. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir sumaišykite su tarkuotomis morkomis. Sodą užgesinkite su actu, įmaišykite į tešlą ir suberkite miltus. Viską išmaišykite. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Cukinijų keksas

 

2 stiklinės (stiklinė – apie 240 ml) miltų sumaišykite su arbatiniu šaukšteliu sodos, puse arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, žiupsneliu druskos, cinamono ir muskato. 2 kiaušinius išplakite su stikline rudojo cukraus, supilkite stiklinę aliejaus. Sumaišykite tai su miltais, įmaišykite ir dvi stiklines su burokine tarka tarkuotos cukinijos. Viską gerai išmaišę, sudėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ištraukę pyragą iš orkaitės, leiskite jam šiek tiek pravėsti ir – skanaus!

Pyragas su lašiša

Jums reikės 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos, 500 g lašišos be odos, 2 porų, 1 šaukšto grietinės, 3 kietai virtų kiaušinių, druskos, pipirų, 1 kiaušinio tešlai aptepti, saulėgrąžų pabarstymui.

REKLAMA

Porus supjaustykite griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, atvėsinkite ir sumaišykite su grietine. Pagardinkite tai druska ir pipirais. Sluoksniuotą tešlą išvyniokite tiesiai ant kepimo skardoje ištiesto kepimo popieriaus. Į vidurį dėkite lašišos gabalą, užtepkite porų mišiniu ir ant viršaus sudėkite tarkuotus kiaušinius. Tešlos kraštus įpjaukite juostelėmis ir, užlenkdami po vieną dalelę iš vienos ir iš kitos pusės, supinkite pynę. Arba tiesiog uždenkite kitu tešlos lakštu.

Patepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite saulėgrąžomis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių kol tešla gražiai paruduos.

Jaukių, šiltų ir skanių jums rudens vakarų!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų