• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas.

REKLAMA

Japoninė sora (valgomoji rietmenė) yra geriau nei tradicinė sora dėl naudingų jos savybių. Japoninė soros versija naudingesnė, skanesnė ir paprasčiau verdama – užtenka 5 min. Tokio laiko užtenka, nes šios rūšies soros smulkesnės už tradicines, primena manus. Košę paskaninus keliais priedais - ji išeina gana soti.

Jums reikės (2 asm.): 100 g kruopų; 200 ml vandens; 1/2 indelio kokosų pieno; 1/2 a. š. vanilės ekstrakto; 1 a. š. cinamono; 1 a. š. norimo saldiklio ar cukraus (nebūtinai).

REKLAMA
REKLAMA

Puode užkaičiame vandenį, supilame kokosų pieną, palaukiame, kol užvirs. Kruopas nuplikome karštu vandeniu ir suberiame į verdantį skystį. Taip pat suberiame cinamoną, įpilame vanilės, saldiklio ar cukraus, jei naudojate. Vis pamaišant verdame 5–7 min. ant vidutinės temperatūros. Skaniname norimais priedais – uogomis, riešutais.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos  „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @odėdaržovėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų