Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę.

Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę.

REKLAMA

Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę. Šašlyko gabalėliai skyrėsi, kaip diena ir naktis, vienas nuo kito. Sprandinė buvo – minkštut minkštutėlė, mentė – kietesnė, o kumpis tarsi guminis. Nuo to lauko renkuosi šašlykams visada tik sprandinę“, –  sako tinklarašio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Porcijos: 6 žmonėms Trukmė: 1 val. (neskaitant marinavimo laiko): 3 kg sprandinės; 0,5 l gazuoto mineralinio vandens; 4 svogūnai; 6 skiltelės česnako; druskos pagal skonį; Žiupsnis pipirų; Žiupsnis lauro lapelių; 1 a. š. žolelių prieskonių; 1 citrinos sultys.

Mėsą supjaustome gabalėliais. Svogūną, česnaką pasmulkiname. Mėsą gardiname prieskoniais, įspaudžiame citrinos sulčių, užpilame mineraliniu, sudedame smulkintus svogūnus su česnakais. Viską gerai išmaišome. Paliekame marinuotis. Aš padedu 2 paroms šaltai. Kepame, mėgaujamės. Valgėme tradiciškai su ryžiais ir daržovėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų