REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Žolininkė Jolanta rekomenduoja išbandyti (nuotr. „Mano žolelės“)

„Tamsu? Šalta? Ir dirbti nesinori? Net ir eiti kur nors tingisi, ką jau ten su draugais susitikti... O gal reikia idėjų originalioms, suvalgomoms Kalėdų dovanėlėms? Dalinuosi patirtimi“, – sako tinklaraščio „Mano žolelės“ autorė, žolininkė Jolanta ir atskleidžia „Karštų triufeliukų“ receptą.

4

„Tamsu? Šalta? Ir dirbti nesinori? Net ir eiti kur nors tingisi, ką jau ten su draugais susitikti... O gal reikia idėjų originalioms, suvalgomoms Kalėdų dovanėlėms? Dalinuosi patirtimi“, – sako tinklaraščio „Mano žolelės“ autorė, žolininkė Jolanta ir atskleidžia „Karštų triufeliukų“ receptą.

REKLAMA

Ji į šį receptą sudėjo tokį prieskoninių augalų mišinį, kad tuoj pat visą kūną užlieja šiluma.

„Patariu valgyti tik vieną per dieną ir pirmoje dienos pusėje. Aktyvina, nors aš pati valgiau po pietų, o miegojau labai gerai“, – nurodo ji.

Žolininkė Jolanta šiame recepte viską matuoja puodeliais, tad pagal puodelį galite išsirinkti norimą kiekį. Žoleles irgi rinkitės pagal tai ką turite.

„Aš ėmiau 1 dalį malto cinamono, 1 dalį maltų gvazdikėlių, 1 dalį malto dašio, 1 dalį malto imbiero ir 1 dalį malto galganto (Alpinia officinarum). Gavosi mišinėlis ugnis. Imbierą perku šviežią, tada  supjaustau, sudžiovinu, o jau tada malu į miltelius)“, – vardija ji.

REKLAMA
REKLAMA

Jei visų žolelių neturite, bandykite su tomis, ką turite. Dar būtų galima ir su ciberžole pamėginti.

„Taigi receptas: reikia 1,5 puodelio migdolų sviesto (galima susimalti migdolų riešutus patiems); 0,5 indelio Tahini (maltos sezamų sėklos), 1,5 puodelio maltų žolelių mišinio, 1,5 puodelio maltų migdolų, 1 puodelio tekaus medaus. Ir dar kokoso drožlių apvoliojimui.

REKLAMA

Paruošimas: viską sudėti į dubenėlį ir gerai rankomis išmaišyti. Gaunasi tąsi masė, iš kurios galima lipdyti. Jei per skysta, papildomai įberkite maltų migdolų, jei per tiršta, šiek tiek migdolų sviesto“, – aiškina žolininkė.

Iš gautos masės suformuokite rutuliukus – ne per didelius ir apvoliokite kokoso drožlėmis. Padėkite 30 minučių į šaldytuvą ir tada jau ragaukite.

„Aš juos valgau taip: atkandu, užmerkiu akis, lėtai sukramtau ir jaučiu, kaip šiluma užlieja kūną. Juos reikia valgyti lėtai, pasidžiaugiant. Vieno per dieną užtenka pakelti nuotaikai, aktyvumui, įlašinti gerokai gyvybės į kūną“, – sako žolininkė Jolanta.

Šaltinis: „Mano žolelės“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų