Irina atskleidė geriausią krapų receptą žiemai: išbandykite jau dabar

Krapai mūsuose, ko gero, patys populiariausi ir mėgstamiausi prieskoniniai žalumynai. Juos ir džioviname, ir šaldome, ir sūdome. Ruošiame atsargas žiemai, o vasarą vos ne kasdieną valgome. Krapų užtepėles ant duonos riekelės tepame, gaminamą maistą gardiname, o konservuojant nebent tik į uogienes ar kompotus nededame“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.

Krapų užtepėlė

Jums reikės: 500 g krapų lapelių (be kotelių, juos džiovinkit); 2 česnakų galvutės; 150-200 ml aliejaus (aš naudoju alyvuogių); 1 v.š. druskos be viršaus; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1/2 a.š. cukraus; 2 v.š citrinos sulčių.

Krapus ir česnakus sutrinu trintuve, po to gerai išmaišau su druska bei kitais prieskoniais. Sudedu į stiklainius. Laikau šaldytuve.

Kartais šiam krapų kiekiui įdėdavau 150 g graikiškų ar kitokių riešutų, kietą sūrį. Dabar riešutus ar sūrį dedu prieš vartojimą, nes, netinka jie man, pavyzdžiui, ant šviežiai virtų bulvių uždėti. Galima miksuoti su kitais žalumynais, bet kartais reikia tik krapų, tuomet šaldytuve turim juos „po ranka“.

Šaltinis: „Vakavimas.lt“

KRAPAI Krapai mūsuose, ko gero, patys populiariausi ir mėgstamiausi prieskoniniai žalumynai. Juos ir džiovinam, ir...

Posted by vakavimas.lt on 2021 m. liepos 5 d., pirmadienis


Rašyti komentarą...
R
Regina
2021-07-06 19:01:22
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nereik nieko sudyti, patys skaniausi yra paprasti ir sviezus uzsaldyti smulkinti krapai ar stiklainyje ar dezuteje
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų