• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būtų galima drąsiai sakyti, kad dėl bulviakasio lietuviai yra gana lengvai išprotėję. Tačiau jei anksčiau tai pirmiausiai siedavosi su sunkiu darbu, dabar žmonėms tai yra didžiausia šventė. Tuo šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ įsitikins ir virtuvės šefas Gian Luca Demarco. Jis ne tik pirmą kartą gyvenime dalyvaus bulviakasyje, bet ir parodys, kad iš bulvių galima gaminti net ir lietinius!

24

Būtų galima drąsiai sakyti, kad dėl bulviakasio lietuviai yra gana lengvai išprotėję. Tačiau jei anksčiau tai pirmiausiai siedavosi su sunkiu darbu, dabar žmonėms tai yra didžiausia šventė. Tuo šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ įsitikins ir virtuvės šefas Gian Luca Demarco. Jis ne tik pirmą kartą gyvenime dalyvaus bulviakasyje, bet ir parodys, kad iš bulvių galima gaminti net ir lietinius!

REKLAMA

Lietuviai išties yra priklausomi nuo bulvių, o bulviakasis šalyje neretai pavirsta į pačią didžiausią pramogą. Gian Luca su visa savo šeima įsitikins tuo savo kailiu, kai šio sekmadienio laidoje apsilankys pas gausią Kuklių šeimą iš Žiežmarių.

„Mūsų šeimos branduolys yra baba Stasė, kuri šiuose namuose gyvena nuo neatmenamų laikų. Baba turi tris vaikus – dvi dukras ir sūnų. Viena iš dukrų turi tris dukras, kita – dukrą ir sūnų, o mano tėtis – dar tris dukras. Tad išvis yra net 8 anūkai! O dabar turime ir 14 proanūkių. Dar du iš jų yra pakeliui“, – apie gausią šeimyną pasakos Gian Lucą į svečius pakvietusi Rasuolė.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina atskleis, kad bulviakasis jų šeimoje itin svarbus – pati Rasuolė čia dalyvauja nuo tada, kai jai sukako treji.

REKLAMA

„Iš pradžių bulviakasis buvo darbas ir vargas, nes bulves kasdavome kauptukais. Arklys atardavo vagas, mes – kauptukus į dantis, ir taip dvi dienas smarkiai dirbdavome. Tačiau viskas tobulėja, ir dabar bulviakasis yra mūsų giminės šventė. Tai – proga visiems susitikti, kartu trumpai padirbėti ir visą dieną praleisti nuostabiame lauke“, – pasakos ji.

Tačiau svarbiausias, žinoma, yra apdovanojimas po dienos darbų. Tai – firminiai Kuklių šeimos babos Stasės blynai.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad tokius blynus kepa tik mūsų baba. Įsivaizduokite, kad tai yra lietiniai, tik iš bulvių! Baba juos kepa nuostabiai skanius ir mes visi juos valgome greitai, dar karštus. Prie šių blynų visuomet nusidriekia ilgiausia eilė, kad tik visiems užtektų“, – juoksis Rasuolė, o netrukus po bulviakasio, tą pamatys ir Gian Luca.

Ruošiant neatsivalgomus babos blynus, pirmiausiai sutarkuokite bulves. Kaip sakys Stasė, skaniausiai pavyksta tuomet, kai bulvės tarkuojamos rankomis. Tuomet sutarkuotų bulvių masę sumaišykite, įberkite druskos, įpilkite jau suplaktą kiaušinį bei 200 ml pieno. Viską išmaišę, turimą masę papildykite dar 3-5 šaukštais miltų. Ir viskas – belieka blynus iškepti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Dar karštus blynus Stasė pagardina savo gamybos sviestu su česnakais ir kmynais. O Gian Luca Kuklių šeimai parodys ir savąjį variantą – tradiciniai lietuviški blynai bus papildyti itališkais skoniais. Visas receptas – jau šio sekmadienio laidoje!

„La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. tik per TV3!

Komentaras ir tau išlyst, žmogau, padirbėt laukuose, oras geras, fizinis darbas tik į naudą ir bloga nebus
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų