Gian Luca ūkyje prie Kėdainių rado būdą, kaip išvengti kamščių sostinėje: „Noriu tai turėti Vilniuje!“

Ar kada esate stovėję milijono kopūstų lauke? O vairavę traktorių? Daugelis to nepatiria per visą savo gyvenimą, o štai charizmatiškasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco, tęsdamas savo keliones po įspūdingiausius Lietuvos ūkius su TV3 laida „La maistas“, šio sekmadienio laidoje drąsiai ryšis visiems šiems pirmiems kartams.

15

Šįkart Gian Luca lankysis pas įspūdingais morkų ir kopūstų laukais garsėjančią šeimą. Tiesa, kai tik atsikėlė gyventi į netoliese Kėdainių esančią sodybą, Ilona ir Virginijus galvojo, kad visa tai laikina. Vis dėlto likimas mėgsta pokštus – šeima ten pat ūkininkauja jau 23 metus. 

„Auginome rožes, gvazdikus, tulpes, o po to, kaip ir visi Kėdainiai, ėmėme auginti pomidorus ir agurkus. Galiausiai, vieną kartą pabandėme pasodinti hektarą morkų. Mums labai pasisekė, o dabar mūsų ūkyje – jau 120 hektarų morkų ir kopūstų“, – savo istorija laidoje dalinsis Ilona.

(15 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Gian Luca ūkyje prie Kėdainių rado būdą, kaip išvengti kamščių sostinėje: „Noriu tai turėti Vilniuje!“

Tėvų pėdomis seka ir jų dukra Sandra, kuri kartu su vyru ėmė gaminti sultis iš obuolių ir nekondicinių morkų, t.y. tokių, kurios yra lygiai tokios pat geros kaip ir įprastinės, tik kiek netaisyklingos formos. 

Vis dėlto noras prisidėti prie šeimos ūkio atėjo ne iškart. Kaip ir jos tėvams, taip ir pačiai Sandrai čia pasimaišė netikėtas likimo vingis: „Kai man suėjo 18 metų, pagrindiniu tikslu tapo automobiliu teisės, kad galėčiau kuo greičiau iš čia išvažiuoti. Tačiau šiandien ir vėl esu čia, nes tai – mano namai.“

Išpildė seną svajonę

Ilona kartu su dukra Sandra italų virtuvės šefui laidoje aprodys įspūdingus kopūstų ir morkų laukus, o Gian Luca neslėps – jam dar niekuomet anksčiau nėra tekę stovėti milijonus kopūstų  skaičiuojančiame lauke. 

Tačiau tai – ne vienintelis pirmas kartas, kurį žinomas vyras patirs ūkyje. Čia jis išpildys ir vieną iš senų savo svajonių – sės už traktoriaus vairo. „Čia yra netgi patogiau, nei mano mašinoje, tačiau šiuose laukuose pasimesčiau net ir su navigacija… Pirmas įspūdis toks, kad noriu šitą daiktą turėti ir Vilniuje – būtų ypatingai patogu per kamščius“, – juoksis Gian Luca.

Abi moterys atskleis ir tai, kiek žmonių dirba šiame ūkyje, kokia istorija juos vienija, o virtuvės šefas ūkio šeimininkes nustebins dviem puikiais receptais – senovišku itališku, bei tokiu, kuris padės įrodyti, kad morkos yra pats tikriausias saldumynas.

Kaip sužinoti, kada morka visiškai sunokusi? Kas dėl šio ūkio morkų iš proto eina dar labiau, nei į jį vis užklystantys triušiai? Kaip originaliai šeima bando prisivilioti lietų? Su kuo gerti morkų sultis, kad pasisavintumėte visas reikalingas medžiagas?

Atsakymai į visus klausimus ir dar daugiau – pirmų kartų kupinoje laidoje „La maistas“, sekmadienį, 9.30 val. per TV3!


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų