REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per Šv. Velykas TV3 laidos „La maistas“ žiūrovams – staigmena. Pasikalbėti apie Velykų patiekalus kvietė ne laidos vedėjas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, o jo bičiulis, Lietuvoje gyvenantis italas Salvatore. Jis apsilankė tris vaikus auginančius Žemyną ir Giedrių, kurie pagamino gardų šokoladinį Velykų keksą su vyšniomis.

Per Šv. Velykas TV3 laidos „La maistas“ žiūrovams – staigmena. Pasikalbėti apie Velykų patiekalus kvietė ne laidos vedėjas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, o jo bičiulis, Lietuvoje gyvenantis italas Salvatore. Jis apsilankė tris vaikus auginančius Žemyną ir Giedrių, kurie pagamino gardų šokoladinį Velykų keksą su vyšniomis.

REKLAMA

Salvatore su Žemyna ir Giedriumi kalbėjo apie tai, kas nugula ant lietuvių Velykų stalo. Pastaraisiais metais ant šventinio lietuvių stalo atsiranda vis daugiau netradicinių patiekalų, tačiau Žemyna ir Giedrius tikins liekantys ištikimi savo šaknims.

Šventės neapsieina be virto liežuvio, kurį tiesiog dievina vaikai, kepto zuikio, baltos ir burokėlių mišrainės, paragauja ir šaltienos – tikrų lietuviškų patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA

O šventinio stalo pažiba tampa šokoladinis Velykų keksas su vyšniomis, kurį pagaminti itin lengva, bet jis tikrai taps šventinio stalo pažiba.

REKLAMA

Šokoladinis Velykų keksas su vyšniomis

Reikės: 2 vnt. kiaušinių; 150 g miltų; 100 g cukraus pudros; 100 g sviesto; 200 g „Philadelphia Milka“ kreminio sūrio; 50 ml pieno; 2 a. š. kepimo miltelių; 200 g vyšnių.

Į dubenį mušame kiaušinius ir beriame cukraus pudrą. Gerai išmaišome ir dedame kubeliais pjaustytą kambario temperatūros sviestą. Pamaišome. Įdedame šokolado skonio kreminį sūrį ir dar kartą gerai išmaišome, pilame pieną.

Beriame persijotus miltus, kepimo miltelius. Į šokoladinę masę beriame vyšnias, lengvai išmaišome. Pilame į sviestu pateptą kepimo formą ir kepame 175 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Papuošiame pašildytu šokolado skonio kreminiu sūriu ir mėgstamais saldainiais. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų