Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Receptas paprastas, o pyrago skonis tobulas. Pyragas saldus, su obuolių rūgštele ir traškia viršūne. Puikiai tinka su vaniliniais ledais “, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė.

„Receptas paprastas, o pyrago skonis tobulas. Pyragas saldus, su obuolių rūgštele ir traškia viršūne. Puikiai tinka su vaniliniais ledais “, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė.

REKLAMA

Biskvitui: 200 g sviesto; 120 g cukraus; 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių; 250 g miltų; žiupsnelio druskos; 3 kiaušiniai.

Įdarui: 500 g nuluptų, išvalytų obuolių, supjaustytų skiltelėmis; indelis saldinto sutirštinto pieno (385 g).

Trupiniams: 80 g miltų; 80 g cukraus; 60 g sviesto.

Minkštą sviestą išplakame iki purumo, įdedame cukraus, vėl išplakame. Įmušame kiaušinius po kiekvieno gerai išplakant. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, persijojame ir dalimis įdedame į kiaušinių masę, maišome, kol tešla taps vienalytė. Paruoštus obuolius sumaišome su kondensuotu pienu.

Trupiniams skirtus miltus, cukrų ir minkštą sviestą sumaišome tarpusavyje, kol gausime trupinius. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, joje paskirstome tešlą, ant viršaus sudedame obuolius su kondensuotu pienu ir iš viršaus pabarstome trupiniais. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. (ar pyragas iškepęs patikriname mediniu smeigtuku).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų