Gardi ir soti naminė pica pagal Editą: „Išsikepti jaukiam vakarui tikrai verta“

Pica iš tikrųjų puiki, visi skoniai tarpusavyje labai dera. Tad išsikepti jaukiam vakarui ar draugų vakarėliui iš tiesų verta“, – sako tinklaraštininkė Edita.

Picos padui: stiklinės miltų; trečdalio stiklinės šilto vandens; 1 kiaušinio; 1 a.š. cukraus; žiupsnelio druskos, pusės šaukštelio sausų mielių; 2 v.š. alyvuogių aliejaus.

Picos padažui: 100 g konservuotos paprikos; 3 v.š. pomidorų pastos; 1 skiltelės česnako; 3 v.š. alyvuogių aliejaus; 1 v.š. cukraus sirupo; 2 v.š. vusterio padažo; druskos, juodųjų pipirų.

Picos viršui: 2 nedidelių saldžiarūgščių obuolių;; 1 vištienos krūtinėlės; žiupsnelio maltos saldžiosios paprikos; 100g karšto rūkymo kiaulienos šoninės; 100g fermentinio sūrio.

Pasigaminame picos padą iš pusės išvardintų ingredientų (miltų, vandens, kiaušinio, druskos, mielių, cukraus, alyvuogių aliejaus). Suformuojame dvi picas. Dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir paliekame pakilti apie 15–20min. Picos padažui išvardintus produktus sutrinkite blenderyje iki vientisos masės.

Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonom juostelėms ir sumaišykite su  malta paprika. Ant picos dėkite padažo ir tolygiai paskirstykite. Tuomet išdėliokite tarkuotą fermentinį sūrį, nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį, nedideliais gabalėliais pjaustytą kiaulienos šoninę ir ant viršaus vištienos krūtinėlę. Kepkite 190–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pica gražiai paruduos ir vištiena iškeps.

Šaltinis: Oditėlės blogas

 

 

 


Rašyti komentarą...
L
Loreta D
2020-05-24 07:49:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
Visí receptai nuostabus
Atsakyti
0

L
Loreta D
2020-05-24 07:49:09
Pranešti apie netinkamą komentarą
Visí receptai nuostabus
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų