Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kai draugas pasiūlė užsimarinuoti kiaušinius, čiupau telefoną norėdama pasitikslinti, gal sumaišė su agurkais. Pasirodo, jis būtent kiaušinius ir turėjo mintyje, nes ne viename filme matė, kaip skaniai jie valgomi. Man, tiesą pasakius, niekada nekrito į akį, tad, kodėl gi neišbandžius kažko naujo“, – sako tinklaraštininkė Edita.

„Kai draugas pasiūlė užsimarinuoti kiaušinius, čiupau telefoną norėdama pasitikslinti, gal sumaišė su agurkais. Pasirodo, jis būtent kiaušinius ir turėjo mintyje, nes ne viename filme matė, kaip skaniai jie valgomi. Man, tiesą pasakius, niekada nekrito į akį, tad, kodėl gi neišbandžius kažko naujo“, – sako tinklaraštininkė Edita.

REKLAMA

Reikės (1 l stiklainiui): 10 virtų kiaušinių; apie 2,5 stiklines vandens; 1 stiklinę acto; 2-3 v.šaukštus cukraus; druską, čili ir jelapeno pipirus, 2 lauro lapelius; 1 svogūną; 3-4 skilteles česnako.

GAMINIMAS

Iš nurodytų ingredientų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. Nuluptus kiaušinius iš abiejų pusių įduriame šakute, kad geriau įsimarinuotų, sudedame juos į stiklainį ir užpilame marinatu.

Keisčiausia, kad marinatas buvo pakankamai aštrus, bet valgant visiškai nesijautė ir nesuprantu, kur jis išgaravo.

Vienur rašo, kad galima valgyti po 3-4 dienų, kitur - jog skaniausi po 2 savaičių. Mes vieną paragavome po trumpesnio laiko, kitus išlaikėme ilgiau..Tikrai skanu, vartoti galima, kaip tik širdis geidžia - sumuštiniams, salotoms, paruošti su įdaru arba tiesiog užkandžiauti iki vakarienės su majonezu.

Pliusas marinavimo tame, kad po ranka visada turi, jei labai norisi valgyti, taip gali sunaudoti, jei turi didelį kiekį ir nerimauji, jog nespėsi visų sunaudoti.

Šaltinis: Oditėlės blogas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų