Džiovinti vaisiai pasidarė per kieti valgyti? Pasinaudokite šia gudrybe

Džiovinti vaisiai – gana populiarus, skanus ir maistingas užkandis. Džiovinti mangai, obuoliai, bananai, vynuogės – kai kurie juos valgo vienus, kiti deda į jogurtus ar avižinius dribsnius. Tačiau kartais nutinka taip, jog jie sukietėja ir, atrodo, yra nebetinkami valgyti.

Prieš išmesdami visiškai gerus džiovintus vaisius į šiukšliadėžę, palaukite. Yra lengvas triukas, kuris padeda džiovintus vaisius vėl padaryti tobulos kramtomos būklės. Tai reikalauja ne tik labai mažai pastangų ir labai nedaug medžiagų, bet ir užtrunka ne daugiau nei 15 minučių, rašoma mashed.com.

Įdėkite vaisius į dubenį, tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad visi vaisiai būtų juo apsemti. Leiskite vaisiams mirkti vandenyje 10–15 minučių ir viskas. Džiovinti vaisiai dabar turėtų būti minkštesni, o jūs vėl galėsite jais mėgautis nebijodami, kad galite nusilaužti dantį.

Taip pat rekomenduojama mirkyti visus džiovintus vaisius, kurie naudojami patiekalams, kurių nereikia virti, pavyzdžiui, salotoms. Šis procesas suteikia vaisiui geresnį skonį ir sultingesnę tekstūrą.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų