• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros metu kone labiausiai rūpinamės savo išvaizda, o kūno svoris, ko gero, tai lemia labiausiai. Juk taip smagu deginantis pliaže sulaukti susižavėjimo žvilgsnių, o ne pašaipių šnabždesių, kad palikti nesuvalgytą vieną ar kitą picos gabaliuką būtų visai ne pro šalį. O kur dar įvairūs alkoholiniai gėrimai (alus, sidras), kurie be tokių lietuvių pamėgtų užkandžių kaip kepta duona, kiaulės ausys, sūrūs riešutai yra neįsivaizduojami. Naujienų portalas Balsas.lt nusprendė pasidomėti, ką apie tokius maisto ir gėrimų derinius mano dietologė Ieva Kuodienė.

Vasaros metu kone labiausiai rūpinamės savo išvaizda, o kūno svoris, ko gero, tai lemia labiausiai. Juk taip smagu deginantis pliaže sulaukti susižavėjimo žvilgsnių, o ne pašaipių šnabždesių, kad palikti nesuvalgytą vieną ar kitą picos gabaliuką būtų visai ne pro šalį. O kur dar įvairūs alkoholiniai gėrimai (alus, sidras), kurie be tokių lietuvių pamėgtų užkandžių kaip kepta duona, kiaulės ausys, sūrūs riešutai yra neįsivaizduojami. Naujienų portalas Balsas.lt nusprendė pasidomėti, ką apie tokius maisto ir gėrimų derinius mano dietologė Ieva Kuodienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NE sunkiems užkandžiams

Dietologė rekomenduoja vasarą visai nevartoti alkoholinių gėrimų: „Kuo didesnis kiekis alkoholio vartojamas, tuo mažiau turi būti užkandžiaujama. Alkoholis iš organizmo šalina skysčius, gali ištikti dehidratacija, o tai gali būti labai pavojinga sveikatai. Vartojant bet kokį maistą su alkoholiu labai apkraunama virškinimo sistemai. Alkoholis slopina medžiagų apykaitą, o kuomet yra valgomi užkandžiai, kurie yra kaloringi, bet ne maistingi, dažnai riebūs, apkraunama virškinimo sistemą, organizmas nesusitvarko su tokiu kiekiu maisto ir jis virsta riebalais.“

REKLAMA

O jei norisi valgyti?

Jei norite užkandžiauti vartodami tiek stiprų, tiek mažiau laipsnių turintį alkoholį, dietologė pataria, kad reikėtų rinktis lengvesnį maistą: „Tai galėtų būti patiekalai iš daržovių, šiek tiek grūdinių produktų, tokie sūriai kaip varškės, pagardintas prieskoniais, salotos, liesesnė mėsa, sakykime, paukštiena, geriau būtų, kad nerūkyta (rūkyta apkrauna kepenis). Labai tinka vaisiai, nes jie turi daug skysčių ir atkuria jų pusiausvyrą organizme.“

REKLAMA
REKLAMA

Pavalgykite prieš alkoholio vartojimą

Dažnai vakare sočiai pavalgius, po audringo vakarėlio pagirios būna žymiai mažesnės. Iš tiesų tai joks ne sutapimas, o normali organizmo reakcija: „Dėl šios priežasties patariama pavalgyti prieš gėrimą. Alkoholio vartojimo metu patariama gerti vandenį, kad organizmas būtų papildytas jo atsargomis. Tuomet alkoholis mažiau įsigeria į organizmą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokius gėrimus rinktis?

Dietologė pabrėžia, kad bet koks alkoholio vartojimas neatneša jokios naudos organizmui, bet jei jau nusprendėte save nuodyti, geriau rinkitės natūralesnius gėrimus. „Labiausiai organizmą apkrauna, itin skysčius šalina visi saldūs gėrimai. Jei renkatės tarp alaus ir sidro, geriau gerkite alų, nes jis natūralesnis gėrimas. Jei tarp likerio, trauktinės, geriau būtų juos pakeisti į degtinę ar viskį. Tačiau tai nėra išeitis, geriau nevartoti alkoholio iš viso.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų