REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Andriaus tortai stebina aplinkinius

Tikriausiai teko ne kartą girdėti, kad geriausi kulinarai – vyrai. Buvęs policininkas Andrius Bubulis visus pažįstamus iki šiol stebina savo išskirtiniu gebėjimu gaminti veganiškus tortus, kuriuose nėra nei miltų, nei kiaušinių, nei cukraus.

14

Tikriausiai teko ne kartą girdėti, kad geriausi kulinarai – vyrai. Buvęs policininkas Andrius Bubulis visus pažįstamus iki šiol stebina savo išskirtiniu gebėjimu gaminti veganiškus tortus, kuriuose nėra nei miltų, nei kiaušinių, nei cukraus.

REKLAMA

Andriaus gyvenimas ir maisto gaminimas yra neatsiejami. Nuo pat vaikystės jis sukosi virtuvėje, stebėjo, kaip gamina mama ir močiutė, o vėliau eksperimentų prie puodų ėmėsi ir jis pats.

Prieš kelis metus vyras priėmė gyvenimą pakeitusį sprendimą – jis atsisakė ne tik mėsos, bet ir visų kitų gyvūninės kilmės produktų. Ir jam ėmė trūkti vieno dalyko – saldumynų, todėl vyras buvo priverstas ieškoti jam tinkančių alternatyvų.

„Ėmiau domėtis veganiškų tortų gamyba. Man teko panašų tortą paragauti svečiuose, lankiausi kavinėse ir ragavau, ar tikrai skanūs. Iš pradžių bendradarbius vaišinau, visi buvo sudominti ir nustebę, draugai liko sužavėti. Kilo mintis, kad gal reikėtų tuos tortus gaminti ir platesniam žmonių ratui.

REKLAMA
REKLAMA

Mane labai nustebino, kad šiuos tortus pagaminti taip paprasta ir lengva, o tai ir džiugino. Vien tik dėl to, kad nebuvo sunku, ilgai neužtrukdavo, pradėjo džiuginti kitus, tas ir paskatino imtis tokio verslo“, – pasakoja Andrius.

REKLAMA

Policininkas virtuvėje

Pradėjęs gaminti tortus Andrius dar dirbo Kauno apskrities policijos pareigūnu. Nuo 8 iki 17 valandos jis dirbdavo policijoje, o grįžęs į namus – virtuvėje.

„Iš esmės užsakymų nebuvo labai daug, kad nebūčiau spėjęs visų pagaminti ar suderinti darbą su pomėgiu. Vėliau užsakymų daugėjo, bet dar galėjau viską suderinti. Faktas, kad buvo sunku ir sudėtinga viską suderinti, o ypač, kai užsakymų būdavo daugiau. Teko ir per naktį gaminti, bet išlaviravau“, – pasakoja jis.

Naujas Andriaus užsiėmimas sėkmės sulaukė ne tik artimųjų rate, bet ir tarp draugų, ir kolegų. Visi gyrė veganiškus tortus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai paskatino vyrą susikurti „Facebook“ profilį, kurį pavadino „AndRaw“. Pamažu žinia apie ypatingus Andriaus gaminamus tortus ėmė sklisti vis plačiau.

„Iš pradžių pažįstami, artimieji užsakinėjo ir ragavo, o vėliau jau iš lūpų į lūpas sklido pagyros, kad skanūs tortai. Vėliau atsirado draugai, kurie pažinojo tam tikrų verslų šeimininkus. Mes jiems siūlėme prekiauti mano gaminamais tortais.

Vienu metu buvome labai išsiplėtę, praktiškai apėmėme visą Lietuvą – veždavome tortus į kavines ar restoranus Palangoje, Šiauliuose, Vilniuje, Marijampolėje. Turėjome gana didelį ratą klientų. Vėliau pats skambindavausi į įmones ir veždavau jiems paragauti savo gaminio. Tokiu būdu ir išsiplėtė tinklas. Visą tai darydavau savaitgaliais, kai nedirbdavau ieškodavau klientų. Prašydavau, kad į kitus miestus tortus nuvežtų ir draugai“, – pasakoja jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras šypsosi, kad prie tortų gamybos prisidėdavo ir šeimos nariai ar net į svečius atvykę draugai, tačiau visgi didžiąją darbo dalį jis darydavo pats.

Visas dėmesys verslui ir dukrai

Viskas pamažu taip ir klostėsi, kol neprasidėjo koronaviruso sukelta pandemija. Andriaus tortais prekiavusios kavinės buvo priverstos užsidaryti, o jų pavyzdžiu teko pasekti ir pačiam vyrui.

„Pirmasis karantinas padėjo tokį tašką ir privertė mąstyti, kaip perorganizuoti savo veiklą. Pagrindiniai mano klientai buvo kavinės, o per pirmąjį karantiną joms teko užsidaryti, todėl ir mums teko daryti tą patį. Karantinas atnešė tokio naujo vėjo, naujų minčių ir sugalvojau, kad reikia pradėti teikti žmonėms naują paslaugą – „Pasigamink pats“ tortą.

REKLAMA

Dabar mes prekiaujame dėžutėmis su visais reikiamais ingredientais tortui ir įdedame savo išleistą knygutę su instrukcijomis ir nuotraukomis, kaip ir ką daryti. Norėjome, kad kuo daugiau žmonių pabandytų pasigaminti tuos veganiškus tortus be miltų, kiaušinių, cukraus ir pamatytų, kaip lengva tą padaryti. Dabar esame išleidę trijų rūšių tortų rinkinius“, – pasakoja jis.

Tačiau tai nebuvo vieninteliai pokyčiai jo gyvenime – dėl sveikatos problemų Andrius nebegalėjo tinkamai atlikti policijos pareigūno pareigų, todėl teko išeiti į pensiją. Bet ne viskas taip blogai – prieš 3 mėnesius į pasaulį atėjo ir antrasis Andriaus vaikas – dukra Austėja.

REKLAMA

„Turime  3 mėnesių kūdikį, daug laiko leidžiame su dukra, todėl dabar didžioji dalis dėmesio sutelkta į ją ir verslą“, – sako vyras.

Nors ir nebeparduoda pagamintų tortų, tačiau Andrius tikrai nepamiršta, kaip juos gaminti – draugai ir artimieji vis prašo, kad vyras juos palepintų šiais gardumynais.

„Mėgstu eksperimentuoti, atrasti, sukurti naujus skonius. Pradėjau gaminti veganišką šokoladą, ateityje norėčiau paleisti ir jo gamybos rinkinį. Minčių ir idėjų ateičiai tikrai daug, tikiuosi, kad galėsiu jomis ir nustebinti bei nudžiuginti savo klientus“, – apie ateities planus kalba Andrius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų