Porcijos 6. Užtruksite apie 30 min.
Kotletams: 1 kg maltos kiaulienos; 2 kiaušiniai; 2 riekelės batono; 1 st pieno; 0,5 svogūno; 2 skiltelės česnako; žiupsnis pipirų; druskos pagal skonį; miltų, kotletams apvolioti, pagal poreikį; aliejaus, kepimui pagal poreikį.
Voveraičių padažui: 0,5 l apvirtų voveraičių; 1 svogūnas; 200 ml grietinėlės; ryšulėlis krapų; žiupsnis druskos; 50 g sviesto.
Kotletų su voveraičių padažu receptas
Į kiaulieną mušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų, smulkintą svogūną ir česnaką. Batoną užpilame pienu ir paliekame šiek tiek brinkti. Sudedame į mėsą. Masę gerai išmaišome. Formuojame kotletukus, apvoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejų, iš abiejų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus.
Padažui ištirpiname sviestą prikaistuvyje. Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais. Suberiame į keptuvę ir pakepiname, kol svogūnai suminkštės. Suberiame voveraites. Užpilame grietinėle, beriame žiupsnį druskos. Padažą pakaitiname, kol pradės tirštėti. Pagardiname smulkintais krapais.
Kotletus apliejame padažu. Valgome su šviežiomis virtomis bulvėmis.











































































































































































































































































































