Voveraites šaldžiau 2 būdais.
1. Šaldytos voveraitės.
Voveraites nuplauname, šiek tiek pasmulkiname. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu. Užverdame, nugraibome susidariusias putas. Paverdame kelias min. Nukošiame. Atvėsiname ir supilstome į indelius ar maišelius tinkamus šaldymui.
2. Šaldytos voveraitės su morkomis ir svogūnais.
Tai puikus paruoštukas sriubai ar padažui. Kad taip ruošia voveraites žiemai buvau girdėjusi jau prieš keletą metų iš bendradarbės, bet prisiruošiau pabandyti tik dabar. Pasiteisins man ar ne bus matyti. Bet kol pats nepabandai nežinai. Ar gi ne?
- 2 kg voveraičių;
- 3 morkos;
- 1 didelis svogūnas;
- 1 v. š. aliejaus;
- 50 g sviesto.
Voveraites nuplauname, šiek tiek pasmulkiname. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu. Užverdame, nugraibome susidariusias putas. Paverdame kelias min.
Svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną pasmulkiname. Įkaitiname keptuvėje aliejų. Suberiame daržoves ir pakepiname, kol jos suminkštės. Suverčiame voveraitės. Sudedame sviestą ir pakaitiname dar kelias min. Atvėsiname. Supilstome į indelius.











































































































































































































































































































