Iš normos užsipila 8 l stiklainiai.
Marinatas: 4 l vandens; 8 v. š. druskos; 8 v. š. cukraus; 0,5 l acto; 4–6 skiltelės česnako; keli krapų žiedai; saujelė vyšnių lapų; agurkai.
Agurkų marinato receptas
Stiklainius išplauname švariai, iškaitiname. Agurkus nuplauname, nupjaustome galiukus.
Į puodą supilame vandenį, actą, sudedame druską ir cukrų, pjaustytas riekelėmis česnako skilteles, žalumynus.
Marinatą užverdame. Dedame agurkus, pakaitiname šiek tiek, kad agurkai „nusiplikytų“. Juos išgriebiame ir dedame į stiklainius. Užpilame verdančiu marinatu.
Užsukame stiklainius. Dedame dangteliais žemyn. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.











































































































































































































































































































