Reikės: apie 1 kg bulvių; 1/4 dalio bulvių masės miltų; 1 kiaušinio; druskos pagal poreikį; sūdytų lašinių; svogūnų; grietinės.
GAMINIMAS
Su lupena išverdame bulves. Atvėsiname, nulupame ir sumalame arba sutriname bulvių grūstuvu. Tik ne su blenderiu. Į bulvių masę dedame 1/4 masės miltų.
Bulvių masę daliname į 4 dalis, vieną dalį išimame ir užpildome miltais. Dedame druską ir kiaušinį. Masę gerai išminkome.
Ant miltuoto paviršiaus kočiojame bulvių masę, pirštais išplojame ir supjaustome.
Į kepimo skardą tiesiame kepimo popierių ir su tarpais išdėliojame švilpikus. Riebalais tepti nebūtina. Kepame 200*C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, po to apverčiame ir kepame dar 15 minučių.
Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo. Iškepę švilpikai yra išsipūtę ir gražiai apskrudę iš abiejų pusių. Nulupame svogūnus, supjaustome lašinius ir pakepiname. Galite iš karto sumaišyti su grietine arba dėti atskirai.
Iškeptus švilpikus galima permaišyti su padažu ir pakaitinti orkaitėje.
Šaltinis: Ritos receptai