Būdas sumažinti vėžio riziką ir stiprinti imunitetą – pilofenoliai

Daugelis iš mūsų paklausti, kokia diagnozė yra pati baisiausia, atsakytų, kad tai – onkologinis susirgimas. Laidoje „Sveikata.lt“ nevengiame kalbėti apie įvairias ligas, o taip pat ir apie pačias sunkiausias. Kartais tam, kad sustabdytume ligos plitimą, galime išvengti operacijų. Supažindiname su inovatyviais moksliniais atradimais, kurie padeda efektyviai pasveikti nuo onkologinių ligų. 

Faktas, kad sveikata stipriai priklauso nuo mūsų gyvenimo būdo, o ypač nuo mitybos, yra gerai žinomas. Vis dėlto apklausų rezultatai nedžiugina – mūsų lėkštėse reikšmingai trūksta daržovių, o ypač tų, kuriose gausu polifenolių. Polifenoliai – medžiagos, augalui suteikiančios skonį, kvapą bei spalvą. Moksliniai tyrimai įrodė, kad ši organizmui saugi medžiaga ne tik veikia kaip profilaktinė priemonė prieš onkologines ligas, bet susirgus gali sustabdyti ligos vystymosi eigą. 

Suvartoti tiek daržovių, kad užsitikrintume tinkamą polifenolių kiekį organizme – nelengvas iššūkis. Pats žmogaus organizmas polifenolių taip pat negamina. Tačiau sprendimo būdas atrastas visai neseniai – Jungtinės Karalystės Kembridžo universiteto mokslininkas Robert Thomas su savo kolegomis sukūrė maisto papildą, kuriame sudėtos visos geriausios brokolių, ciberžolės šaknies, granatų ir žaliosios arbatos savybės.

REKLAMA

Būtent šiuose augaluose polifenolių yra daugiausiai. Tarpusavyje gerai sąveikaujantis skirtingų rūšių polifenoliai ir kitos fitocheminės medžiagos užtikrina ne tik sveiką ir stiprų imunitetą, bei onkologinių ligų prevenciją, bet ir padeda tiems, kurie serga kitomis ligomis – cukriniu diabetu, demencija, artritu, kraujotakos ligomis. 

Daugiau apie polifenolius skaitykite ČIA.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų