REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai nerasite brito, kuris įsivaizduotų savo namus be šviežiai kepto Jorkšyro pudingo. Paprastai toks kepinys būna naudojamas kaip garnyras prie kitų patiekalų, tačiau į vidų įdėjus keletą produktų, galite išsikepti ir kuo puikiausią užkandį. Šiandien jums pateikiame itin skanų Jorkšyro pudingo receptą. O kaip žingsnis po žingsnio paruošti šį patiekalą, pamatysite jau šio šeštadienio laidoje „Gardu gardu“.

Tikriausiai nerasite brito, kuris įsivaizduotų savo namus be šviežiai kepto Jorkšyro pudingo. Paprastai toks kepinys būna naudojamas kaip garnyras prie kitų patiekalų, tačiau į vidų įdėjus keletą produktų, galite išsikepti ir kuo puikiausią užkandį. Šiandien jums pateikiame itin skanų Jorkšyro pudingo receptą. O kaip žingsnis po žingsnio paruošti šį patiekalą, pamatysite jau šio šeštadienio laidoje „Gardu gardu“.

REKLAMA

Pateikiame gardaus Jorkšyro pudingo receptą:

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Jums reikės: 6 vnt. kepamųjų chorizo dešrelių; 6 vnt. kepamųjų baltųjų chorizo dešrelių; Šakelės rozmarino; 6 valg. šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus.

Tešlai jums reikės: 315 g išsijotų kvietinių miltų; 375 ml riebaus pieno; Žiupsnio druskos; 5 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat jums reikės: 6 valg. šaukštų karamelizuotų svogūnų; 200 g žaliųjų šparaginių pupelių (kiekis priklauso nuo valgančiųjų skaičiaus); 1 valg. šaukšto kokybiško alyvuogių aliejaus; 2 vnt. skiltelių česnako; Šakelės šviežio čiobrelio; Žiupsnelio druskos; Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų; 250 ml vyno arba pipirinio padažo.

REKLAMA

Receptas

Dešreles lengvai apkepkite keptuvėje kartu su rozmarino šakele. Į aukštesnį kepimo indą įpilkite alyvuogių aliejų, kad pasidengtų visas dugnas. Taip paruoštą kepimo indą įdėkite į šaltą orkaitę ir įjunkite kaisti iki 220 oC laipsnių su ventiliatoriaus funkciją. Kaitinkite, kol įkais orkaitė ir dar 5 minutes po to, aliejus turi būti ypatingai karštas.

Į dubenį sudėkite miltus, supilkite pieną, įberkite žiupsnį druskos ir įmuškite kiaušinius. Plakiklio ar kokteilinės pagalba plakite ne mažiau kaip 2 minutes.

Atsargiai išimkite įkaitusį kepimo indą iš orkaitės (aliejus turi būti labai karštas), sudėkite apskrudusias dešreles, sudėkite karamelizuotus svogūnus ir užpilkite paruošta tešla. Pilant tešlą pasistenkite, kiek įmanoma, neužpilti ant dešrelių. Gražinkite kepimo indą su paruoštu pudingu atgal į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes.

REKLAMA
REKLAMA

Kol pudingas kepa, pasiruoškite garnyrą. Į prikaistuvį su verdančiu vandeniu sudėkite šparagines pupeles ir pavirkite kol lengvai suminkštės. Ištraukite pupeles ir iš karto sudėkite jas į ledinį vandenį, kad išlaikytų kuo daugiau maistinių savybių ir gražią spalvą.

Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir lengvai apkepkite susmulkintą česnaką kartu su čiobreliu (keliasdešimt sekundžių). Sudėkite atšaldytas bei nusausintas pupeles, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir labai lengvai apkepkite. Iškepusį pudingą patiekite su paruoštu garnyru ir pasirinktu padažu.

Laida „Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų