REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiandien norėčiau jums pristatyti frittatą – vieną savo mėgstamiausių, nepamainomų omletų, kurį kepu bent kartą per mėnesį, o kartais ir dažniau. Paprastai sekmadienio vakarą, kaip kad vakar, ateinančios darbo savaitės pusryčiams ar popietiniam užkandžiui. Šis omletas yra ne tik greitai ir lengvai paruošiamas, bet svarbiausia skanus tiek šiltas, tiek šaltas, tiek pašildytas“, – rašo „Mukatanas“ tinklaraščio autorė Simona.

„Šiandien norėčiau jums pristatyti frittatą – vieną savo mėgstamiausių, nepamainomų omletų, kurį kepu bent kartą per mėnesį, o kartais ir dažniau. Paprastai sekmadienio vakarą, kaip kad vakar, ateinančios darbo savaitės pusryčiams ar popietiniam užkandžiui. Šis omletas yra ne tik greitai ir lengvai paruošiamas, bet svarbiausia skanus tiek šiltas, tiek šaltas, tiek pašildytas“, – rašo „Mukatanas“ tinklaraščio autorė Simona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dažniausiai savaitei išsikepu gana nemažą skardą šio omleto – iš 8 kiaušinių ir dviejų pakelių varškės, kartais, jei valgome jo ir pačią kepimo dieną, pagaminu dvigubą porciją. Neabejoju, kad kartą jo paragavę, panašiai elgsitės ir jūs. Tik ką iškepęs omletas būna minkštas, lengvas, tiesiog tirpstantis burnoje, o atvėsęs įgauna tvirtesnę formą ir sodresnį skonį, bet vis tiek išlieka drėgnas bei purus. Labai tinka patiekti su trupučiu pomidorų salotų, gera duona ir kava“, – priduria Simona.

REKLAMA

Visų skoniui įtinkanti frittata su varške 

Jums reikės:

200 g šaldyto daržovių mišinio (tinka bet koks, kokį mėgstate); 2 vidutinio dydžio svogūnų (nulupus, turi gautis apie 300 g); 4 česnako skiltelių; 100 g špinatų; 2 valgomųjų šaukštų aliejaus kepimui; 1 su puse arbatinio šaukštelio druskos; 1 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų; 360 g 9 proc. riebumo varškės; 125 g graikiško jogurto (galima keisti grietine); 8 vidutinio dydžio kiaušinių.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kaip gaminti:

1. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo popieriumi ištieskite kepimo skardą (geriausia, kad ji būtų 28 x 22 cm dydžio).

2. Iš šaldiklio išimtas daržoves perliekite karštu vandeniu ir palikite nuvarvėti bei apdžiūti koštuve.

3. Nulupkite svogūnus ir česnako skilteles. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, o česnakus sutarkuokite smulkia tarka. Špinatus susmulkinkite 1 cm pločio juostelėmis.

4. Svogūnus sudėkite į didelę vidutiniškai įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite apie 10 minučių, kol svogūnai suminkštės. Vis pamaišykite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Tada įmaišykite nuvarvėjusias daržoves, česnaką, pakepkite, nuolat maišant, 2 minutes, galiausiai suverskite špinatus, įberkite pusę šaukštelio druskos, pusę šaukštelio pipirų, pakaitinkite dar minutę, kol špinatai sukris.

6. Keptuvę su daržovėmis atidėkite į šalį, kad šiek tiek atvėstų. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę su jogurtu, likusia druska ir pipirais. Tada įmaišykite kiaušinius. Maišykite tik tol, kol gausite vientisą masę. Lengviausia tai daryti plakimo šluotele.

7. Apkeptas, kiek atvėsusias daržoves suverskite į kiaušinių, varškės ir jogurto masę. Gerai išmaišykite. Gautą masę pilkite į paruoštą kepimo skardą.

8. Kepkite 20-30 minučių, kol frittata sustandės. 

Simona priduria, kad nereikia pasiduoti pagundai ir kepti tol, kol omleto viršus gražiai paruduos. Jei kepsite per ilgai, gausite kietą, kiek guminį, pavandenijusį omletą.

Šaltinis: „Mukatanas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų