• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

REKLAMA

Reikės (užteks 3-4 porcijoms): 2 raudonų paprikų; 3 skiltelių česnako; Šiek tiek aliejaus; Žiupsnio druskos; 1/4 puodelio augalinės grietinėlės arba riebaus kokosų pieno; 1/2 puodelio vandens (gali būti iš verdančių makaronų); 4-5 džiovintų pomidorų; 1/2 pakelio tofu; Druskos, pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti:

  1. Paprikas perpjauname per pusę, išimame sėklas, nulupame česnakus ir viską dedame ant kepimo skardos.
  2. Pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir kepame apie 20 min 200 laipsnių orkaitėje (su vėjeliu ir kaitinimu iš viršaus), kol paprikos apskrunda.
  3. Iškepusias paprikas, česnakus ir visus likusius ingredientus sudedame į kokteilinę ir viską sumalame iki vientisos masės.
  4. Sumaišome su išvirusiais makaronais (ar kažkuo kitu, pasirinktinai).

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Follow your spoon.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų