Reikės (užteks 3-4 porcijoms): 2 raudonų paprikų; 3 skiltelių česnako; Šiek tiek aliejaus; Žiupsnio druskos; 1/4 puodelio augalinės grietinėlės arba riebaus kokosų pieno; 1/2 puodelio vandens (gali būti iš verdančių makaronų); 4-5 džiovintų pomidorų; 1/2 pakelio tofu; Druskos, pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Paprikas perpjauname per pusę, išimame sėklas, nulupame česnakus ir viską dedame ant kepimo skardos.
- Pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir kepame apie 20 min 200 laipsnių orkaitėje (su vėjeliu ir kaitinimu iš viršaus), kol paprikos apskrunda.
- Iškepusias paprikas, česnakus ir visus likusius ingredientus sudedame į kokteilinę ir viską sumalame iki vientisos masės.
- Sumaišome su išvirusiais makaronais (ar kažkuo kitu, pasirinktinai).
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Follow your spoon.