Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gal paišlaidavote ūkininkų turgelyje, pasidavėte bandos jausmui parduotuvėje, o gal esate iš tų laimingųjų, kurių daržuose braškės sirpsta įspūdingu greičiu – bet kuriuo atveju braškių šaldymas yra geriausias būdas tvarkytis su braškių pertekliaus situacija.

Gal paišlaidavote ūkininkų turgelyje, pasidavėte bandos jausmui parduotuvėje, o gal esate iš tų laimingųjų, kurių daržuose braškės sirpsta įspūdingu greičiu – bet kuriuo atveju braškių šaldymas yra geriausias būdas tvarkytis su braškių pertekliaus situacija.

REKLAMA

Gera žinia ta, kad braškes ne tik lengva užšaldyti, bet ir šaldytas braškes panaudoti galima kone visur, rašoma thespruceeats.com. Jų galima dėti į glotnučius ar pieno kokteilius – šaldytų braškių konsistencija šiuos gėrimus sutirštins – arba naudoti kepiniuose, prieš tai net neatšildžius.

Braškių šaldymas taip pat yra puikus būdas atidėti suplanuotą uogienių gaminimą – šaldytas uogas galite naudoti taip pat, kaip šviežias, todėl galima ramiai palaukti, kol uogienės virimui rasite laiko arba kol mintis apie krūvą garuojančių puodų atrodys malonesnė.

1. Prisiskinkite braškių ir jas atrinkite, kad neliktų neprinokusių ar pažeistų uogų.

2. Braškes nuskalaukite vėsiu vandeniu ir nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu ar švariu medžiaginiu rankšluostėliu.

REKLAMA

3. Atsargiai nuskabykite žalias viršūnėles. Jei tai darysite teisingai, uogos išsilaikys geriau ir taip pat atsikratysite po stiebeliu esančios baltos taurelės.

4. Didesnes uogas norint galima perpjauti per pusę ar į keturias dalis arba, jei žinote, kad mieliau braškes naudosite supjaustytas smulkiau, tai darykite iškart.

5. Išdėliokite uogas ant vieno kepimo popieriaus sluoksnio. Jų pernelyg sugrūsti nereikia, bet nieko tokio, jei jos viena su kita liesis.

6. Šį kepimo popieriaus lakštą padėkite į šaldiklį ir palaukite, kol braškės visiškai užšals – tam gali prireikti nuo 4 iki 24 valandų. Taip išdėliotų jų nepalikite ilgam, nes jos gali pradėti džiūti.

REKLAMA
REKLAMA

7. Kai braškės bus užšalusios, perkelkite jas į uždaromus plastikinius maišelius ir iš maišelio išspauskite kiek įmanoma daugiau oro, o tuomet jį užverkite.

Šaldytas braškes laikykite šaldiklyje, kol jų neprireiks, iki 6 mėnesių (jei turite atskirą šaldiklį, galite jas laikyti ir metus).

Šaldytos braškės puikiausiai tinka glotnučiams ar pieno kokteiliams. Jei norite jas naudoti kepiniuose, tiesiog dėkite jas į tešlą – prieš tai jų visai nereikia atšildyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų