REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvo toks laikas, kai aš visiškai nemokėjau kepti lietinių. Dabar jau pramokau ir gaunasi man jie visai neblogai. Šiandien lietinių tešlą maišiau su gazuotu mineraliniu vandeniu. Lietiniai gavosi tokie labiau traškūs, tik pastovėję jie šiek tiek suminkštėjo. Mergaitėms, tas labiausiai ir patiko“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Buvo toks laikas, kai aš visiškai nemokėjau kepti lietinių. Dabar jau pramokau ir gaunasi man jie visai neblogai. Šiandien lietinių tešlą maišiau su gazuotu mineraliniu vandeniu. Lietiniai gavosi tokie labiau traškūs, tik pastovėję jie šiek tiek suminkštėjo. Mergaitėms, tas labiausiai ir patiko“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Iš normos iškepsite 12–14 lietinių (priklausys nuo to, kokio dydžio juos kepsite). Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.

  • 300 ml gazuoto mineralinio vandens;
  • 200 ml pieno;
  • 4 kiaušiniai;
  • 3 v. š. cukraus;
  • 16 v. š. miltų;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 4 v. š. aliejaus.

Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, supilame aliejų, pieną ir mineralinį vandenį. Rankiniu smulkintuvu, kitaip dar vadinamu „blenderiu“ suplakame masę iki vientisos konsistencijos.

Tešlai leidžiame apie 20 min pastovėti ir „subręsti“. Keptuvę patepame šlakeliu aliejaus. Samčiu pilame tešlos ir kepame lietinius. Skanaujame. Puikiai tinka su uogiene, šviežiomis ar šaldytomis uogomis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų