Puiki idėja greitai vakarienei ar pietums – be galo skanūs ir lengvai paruošiami baltymingi sviestinių pupelių burgeriai!
4 paplotėliams reikės: Skardinės sviestinių pupelių; 1 vidutinio raudono svogūno; 2–3 skiltelių česnako; 1/3 stiklinės džiūvėsėlių; Druskos ir pipirų pagal skonį; Petražolių (geriau šviežios, bet tinka ir džiovintos). Jei mėgstate aštriau, šaukštelio aštraus padažo (galima naudoti tabasco arba sriracha iš bėdos, bet šiam receptui naudotas ir rekomenduojamas @kaunas_sauce habanero ir morkų padažas).
1. Nuplautas pupeles smulkiai sutrinti su šakute, kad masė būtų vientisa, bet vis dar su gabaliukais
2. Į pupeles supilti džiūvėsėlius, smulkiai supjaustytą svogūną, smulkintą česnaką, druską ir pipirus, petražoles, ir naudojamą padažą. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
3. Iš masės suformuoti apie 4 paplotėlius, priklausomai nuo naudojamų bandelių formos, ir kepti keptuvėje ant aliejaus ant vidutinės ugnies po 7 minutes iš abiejų pusių.
Burgerius galima gardinti kuo tik sugalvojate, bet rekomenduojame pomidorus ir salotas, jalapeno pipirus, veganišką majonezą ir garstyčias, ir veganišką čederio sūrį.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @beveik_vegan.