• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Labai skanūs, išorėje traškūs, o viduje – minkštučiai tofinukai (augaliniai varškėtukai). Taip pat sveikatai palankūs – puikus augalinių baltymų šaltinis, turi pakankamai skaidulų, nes naudojami viso grūdo speltos miltai (galima keisti avižiniais ar miltų mišiniu be glitimo) ir be pridėtinio cukraus.

Reikės tofinukams (apie 16 vnt.):

  • 2 pakelių (po 180 g) tofu;
  • 1 stikl. augalinio pieno (naudojau sojų);
  • 1 š. gysločių luobelių (arba 2 š. maltų linų sėmenų);
  • 1 a.š.vanilės pastos;
  • žiupsnelio druskos;
  • 6 šviežių datulių (jei džiovintos, pamirkyti vandenyje, kad suminkštėtų);
  • 1 stikl. viso grūdo speltos miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • aliejaus kepimui;
  • šviežių uogų ar vaisių patiekimui.

Reikės vaniliniam anakardžių padažui:

  • 1/2 stikl. anakardžių (išmirkytų per naktį arba karštame vandenyje bent valandą dvi);
  • 1/2 stikl. vandens;
  • 1/2 a.š. vanilės pastos;
  • 1-2 š. klevų sirupo (arba 2-3 minkštos datulės);
  • žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti: Tofu sutrupiname į dubenį, ten pat supilame augalinį pieną, gysločių luobeles (arba maltus linų sėmenis), druską, vanilę, datules ir suplakame rankiniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

REKLAMA
REKLAMA

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į tofu masę. Gerai sumaišome ir paliekame ramiai pabūti apie 15 min. Tuo tarpu darome kremą.

REKLAMA

Kremui visus skirtus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki kreminės tekstūros.

 

Ant stalo pasiberiame šiek tiek miltų, paimame dalį tešlos, suformuojam ritinį, supjaustome gabaliukais ir juos suformuojame į apvalius tofinukus. Taip padarome su visa tešla.

Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros (kad spėtų iškepti vidus) iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.

Valgome su vaniliniu anakardžių padažu ir šviežiomis uogomis ar vaisiais.

Skanaus!

Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui Valgykime sveikiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų