REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Artėja šventės ir pats metas pagalvoti apie šventinį stalą. Savo receptų knygelėje radau receptų, kurie išvis dar negaminti ir yra tokių, kurie buvo gaminti labai seniai ir kuriuos verta prikelti, nes jie to verti. Vienas iš tokių receptų yra naminio pyrago (bulkos) receptas. Koks gardus pyragas, o minkštas, o purus, o kvapnus. Taigi, būtinai išsisaugokite šio gardaus pyrago receptą“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Artėja šventės ir pats metas pagalvoti apie šventinį stalą. Savo receptų knygelėje radau receptų, kurie išvis dar negaminti ir yra tokių, kurie buvo gaminti labai seniai ir kuriuos verta prikelti, nes jie to verti. Vienas iš tokių receptų yra naminio pyrago (bulkos) receptas. Koks gardus pyragas, o minkštas, o purus, o kvapnus. Taigi, būtinai išsisaugokite šio gardaus pyrago receptą“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 800 gr miltų, 150 + 50 ml pieno, 11 g sausų mielių, 3 kiaušinių + 1 (pyrago aptepimui), 150 gr cukraus, 150 gr sviesto, 150 gr džiovintų spanguolių ir razinų mišinio (nebūtina), 1 a.š druskos.

Pasiruošiau mieles: Į vos šiltą pieną (50 ml.) įbėriau 2 a. š. cukraus ir mieles. Dubenėlį pastačiau šiltai 10 min., kad mielės suputotų (kartu taip patikrinsite ar mielės yra tinkamos naudojimui).

REKLAMA
REKLAMA

Į šiltą pieną sudėjau mieles, išplakus kiaušinius su cukrumi, druską ir persijotus miltus. Užminkiau tešlą, po to į tešlą supyliau ištirpintą sviestą ir vėl gerai išminkiau. Į tešlą sudėjau ir verdančiu vandeniu nuplautas razinas su džiovintomis spanguolėmis.

REKLAMA

P.s. Man labai pagreitino ir palengvino darbą virtuvinis kombainas, nes jis minkė tešlą. Tešlą pastačiau šiltai ~2 val., kad iškiltų. Iškilusią tešlą minkiau rankomis ir sudėjau į kepimo skardą, patiestą kepimo popieriumi.

Pyragą sutepiau kiaušinio plakiniu ir dar 20 min.apdengusi rankšluosčiu palikau pailsėti. Beliko pyragą išsikepti. Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje ~ 30 min. (ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku).

P.s.s. Tokio gardaus pyrago parduotuvėse ir su žiburiu nerasite! Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų