REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai ne kartą esame girdėję, jog išorė – žmogaus vidinis atspindys. Veidotyros specialistas Armandas Kažerskas tai tik patvirtina ir teigia, jog išvaizda neretai net gali pasakyti kur kas daugiau, nei žodžiai. Būtent tai galime pritaikyti ir siekiant išsiaiškinti savo sveikatos negalavimus.

Tikriausiai ne kartą esame girdėję, jog išorė – žmogaus vidinis atspindys. Veidotyros specialistas Armandas Kažerskas tai tik patvirtina ir teigia, jog išvaizda neretai net gali pasakyti kur kas daugiau, nei žodžiai. Būtent tai galime pritaikyti ir siekiant išsiaiškinti savo sveikatos negalavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Veidotyrininkas supažindina su pagrindinėmis veido dalimis ir požymiais, kurie gali signalizuoti apie organų disbalansą.

REKLAMA

Kakta ir akys išduoda gyvenimo būdą

Kakta atspindi mūsų virškinimo trakto funkcionalumą ir nuolatiniai bėrimai šioje veido srityje atskleidžia toksišką mitybą bei žarnyno užterštumą.

„Kalbant apie kitas veido sritis, ruožas, esantis tarp antakių, atspindi mūsų kepenų būklę. Jeigu šioje vietoje yra apgamų, raukšlių, spuogų, greičiausiai kepenys nespėja švarinti organizmo. Tai reiškia, kad organizmas yra per daug teršiamas negatyviomis emocijomis ar toksišku maistu. Žandikaulio, smakro ruožo bėrimas parodo hormonų svyravimus ar virškinimo sutrikimus. Be to, dažnai šis ruožas išberiamas moterims mėnesinių periode“, – sako pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak specialisto, gelsvi akių baltymai mums gali signalizuoti apie kepenų sutrikimus, o baltas žiedas aplink rainelę – padidėjusį cholesterolio kiekį ir galimas kraujotakos problemas.

„Taip pat dažnai, kada gyvenama itin įtemptai, galime pastebėti aplink akis atsirandančius juodus ratilus arba paburkimus. Būtent šiuos išvaizdos pokyčius sukelia per didelė inkstų apkrova dėl kavos, nuolatinis stresas, miego trūkumas bei alkoholis. Be to, gali pasitaikyti bruožas, kaip išsprogusios akys, kurios perspėja apie skydliaukės disfunkciją“, – pasakoja Armandas Kažerskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nosis, skruostai ir veido spalva

Pasirodo, nosis, o konkrečiai jos galiukas, taip pat mums gali pranešti apie rimtus sveikatos negalavimus. Veidotyros specialistas teigia, kad raudonas nosies galas ar raukšlės, nosies galo skeltukas gali reikšti širdies silpnumą bei kitas jos problemas.

„Kita veido sritis – skruostai, atspindi mūsų plaučių funkcionalumą. Būtent skruostų išvaizdos, tekstūros, jautrumo pasikeitimai reiškia plaučių sutrikimus arba, tiesiog, praneša, kad yra gaunama per mažai deguonies.

Jeigu pastebite, kad jūsų veidas yra nuolat raudonas, tam gali daryti įtaką aukštas kraujospūdis ar kraujotakos problemos. Taip pat žalsva veido spalva signalizuoja apie kepenų ligas ar net vėžį, tamsi veido ar juoda akių spalva – inkstų sutrikimus, o baltas veidas atspindi silpną plaučių veiklą“, – kalba specialistas.

REKLAMA

Kaip stresas keičia mūsų išvaizdą

Keičiantis gyvenimo būdui, elgesiui, įsitikimams, kartu gali kisti ir išvaizda. Kaip pašnekovas tvirtina: sveikos mintys – sveikas kūnas.

„Labiausiai žmogaus veidą niokoja chroniškas stresas ir negatyvios emocijos. Turbūt pažįstate tiek piktų, tiek linksmų žmonių ir atkreipkite dėmesį, jog jų veido tekstūra išties žymiai skiriasi. Stresuotas žmogus anksčiau laiko tampa susiraukšlėjęs, kaulėtas, randuotas, apgamuotas, negražiomis akimis, o subalansuoto gyvenimo būdo žmogus – atvirkščiai. Jį atskirsime iš šviesaus, putlesnio veido, sveikos odos, gyvų ir gražių akių.

REKLAMA

Kaip gerinti situaciją, jei dažnai lygi negatyvios emocijos? Būtina išmokti ir atrasti ryžto tvarkyti savo mintis, maistą, emocijas ir fizinį aktyvumą. Priešingu atveju, jei nesiimsite pokyčių ir gyvensime nekokybišką, mažai laimės turintį, atsitiktinį gyvenimą, tai atsilieps tiek jūsų išvaizdoje, tiek viduje.

Rytuose pasakytų, jog suaugęs žmogus yra tik tas, kuris visiškai prisiima atsakomybę už savo vidinių būsenų valdymą, todėl prisiminkite, kad vidinė laimė yra tik mūsų rankose. Laimingas žmogus – gražus ir sveikas žmogus“, – teigia veidotyrininkas Armandas Kažerskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų