Itin gaivus ir lengvas Audronės želės tortas: „Be jo neįsivaizduoju šventinio stalo“

Šventinio stalo neįsivaizduoju be gaivaus želės deserto. Tai tikra atgaiva, kurią mūsų šeima valgo su malonumu. Ir net nebūtinai reikia laukti švenčių, kad gaiviu želės desertu palepinčiau namiškius“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

Želės tortas (Nuotr. Gamink su Audrone)

Reikės: 600 ml jogurto (aš dariau su persikų skonio), 3 skirtingų skonių želės (vyšnių, kivių ir apelsinų) ir 20 g želatinos (250 ml šalto virinto vandens želatinai išbrinkinti).

Mėgstantiems saldžiau į jogurtą įberkite kelis šaukštelius smulkiojo cukraus. Išbrinkintą želatiną pakaitinau ant silpnos ugnies, kad granulytės visiškai ištirptų. Ją atvėsinau ir supyliau į jogurtą, (jogurtą su želatina laikykite kur šilčiau, vis pamaišykite, kad nesustingtų).

Skirtingų skonių želę pasiruošiau kaip nurodytą ant pakelio (tik vandens reiktų pilti mažiau 250 ml). Belieka sluoksniuoti jogurto ir želės desertą. Pasirinktoje formoje, aš dariau metalinėje kekso formoje, supyliau jogurtą (200 ml) ir stingdžiau apie 20–25 minučių, po to ant jogurto supyliau vyšnių skonio želę ir vėl stingdžiau ir t.t. Desertą pastačiau stingti.

P.S.Tam, kad želės desertas gražiai išsiimtų, panardinkite formą į karštą vandenį ir palaikykite kelias sekundes.

 


Rašyti komentarą...
M
Marija
2020-12-20 14:30:43
Pranešti apie netinkamą komentarą
Gražus tikrai super
Atsakyti
0

A
As
2020-12-21 00:49:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
Gal pilti atvesusia zelatina plona srovele ir maisyti
Atsakyti
0

J
Janina
2020-12-20 18:52:45
Pranešti apie netinkamą komentarą
Labai gražiai atrodo. Dariau kelis kartus su jogurtu, kodėl man kai ipilu į jogurtą želė, palieka želatinos kurkulai
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (5)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų