Paprasta, greita ir be galo gardu: vištienos kotletukai pagal Odetą

„Paprasti, lengvai pagaminami, bet skonio prasme jie yra nerealūs. O tokius kotletus pasmeigtus ant iešmelių valgys net ir mažieji gurmanai, kuriems ne bet ką ir paduosi“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Vištienos kotletai (Nuotr. Samčio užrašai)

Ingredientai: 600 g maltos vištienos; 180 g varškės; 1 kiaušinis; 100 g sūdyto sviesto; žiupsnelis druskos; žiupsnelis maltų maltųjų pipirų; 1 šaukštelis smulkintų krapų.

Apvoliojimui: 2 kiaušiniai; 100 ml vandens; 100 g džiūvėsėlių; iešmelių medinių (nebūtinai).

Sviestą sumaišyti su krapais ir suformavus nedidelius volelius padėti į šaldymo kamerą kol prireiks. Į maltą vištieną sudėti varškę, kiaušinį, druską, pipirus ir gerai išmaišyti.

Drėgnomis rankomis formuoti blyną, dėti atvėsintą sviestą ir suformuoti kotletą lyg cepeliną. Apvoliojimui kiaušinius išplakti su vandeniu, o į kitą dubenėlį supilti džiuvėsėlius.

Kotletą apvoliojame kiaušinių plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose. Dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi, persmeigiame vandenyje išmirkytu mediniu iešmeliu ir kepame 180 C. apie 25 minutes. Tiekiame su norimu garnyru.


Rašyti komentarą...
S
Snieguolė
2020-10-21 18:00:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
Gaminau,tik dariau iš jautienos ir kiaulienos faršo.Labai skanus,šeimai patiko.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (5)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų