REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuvės šefai pasidalino patarimais, kaip kepti dešreles ir mėsainius. Štai keletas dažnai pasitaikančių klaidų – ar jas esate padarę ir jūs?

Virtuvės šefai pasidalino patarimais, kaip kepti dešreles ir mėsainius. Štai keletas dažnai pasitaikančių klaidų – ar jas esate padarę ir jūs?

REKLAMA

Dešrelės ir mėsainiai – mėgstamiausi lauke ant grotelių ruošiami patiekalai, bet juos gaminant suklysti labai lengva, rašoma dailystar.co.uk.

Niekas nemėgsta apdegusios mėsos, bet jei mėsos neiškepsite pakankamai, rizikuojate apsinuodyti. Laimei, yra būdų išspręsti šią dilemą.

Geriausi virtuvės šefai pasidalino dažniausiomis klaidomis, pasitaikančiomis ruošiant dešreles ir mėsainius. Štai viskas, ką jums reikia žinoti. „Farmison & Co“ vyriausiasis virtuvės šefas atskleidė savo penkių žingsnių instrukcijas, kaip tobulai iškepti dešreles.

Kaip penkiais paprastais žingsniais iškepti tobulas dešreles:

Dešreles iš šaldytuvo išimkite maždaug 20 minučių prieš pradėdami jas kepti – taip jos iškeps tolygiau.

REKLAMA
REKLAMA

Dešreles sudėkite į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ar žemos kaitros, kad jos nepridegtų.

Į keptuvę įdėkite arbatinį šaukštelį anties ar žąsies taukų ir keptuvę pasukiokite, kol jos paviršius bus visiškai padengtas taukais, o tuomet riebalų perteklių nupilkite.

REKLAMA

Dešreles sudėkite į keptuvę taip, kad jos viena su kita nesiliestų ir palaikykite tolygaus intensyvumo kaitrą. Kartais jas pavartykite, kad iš visų šonų gražiai apskrustų. Kepimas turėtų užtrukti 10–12 minučių.

Prieš patiekdami leiskite dešrelėms minutėlę „pailsėti“. Panašiai kaip ir ruošiant didkepsnius, jei duosite joms laiko, mėsa atsipalaiduos ir bus daug sultingesnė.

Žinoma, norint išsikepti dešrelių nebūti šių rekomendacijų laikytis labai tiksliai, bet šefas ragina bent jau išvengti trijų dažniausiai pasitaikančių klaidų.

REKLAMA
REKLAMA

Trys dažniausios dešrelių kepimo klaidos

Subadote apvalkalą – taip išteka visi riebalai ir dešrelės iškepa sausos.

Naudojate per daug aliejaus – jei dešrelės paskendusios aliejuje, jų apvalkalas sukietėja ir dešrelė taip pat iškepa sausa.

Dešreles kepate orkaitėje – dešrelės skirtos kepimui aliejuje, jas gerai iškepti įmanoma tik keptuvėje.

Kai jau išmoksite tobulai išsikepti dešreles, galite imtis ir mėsainių kepimo. Gordonas Ramsay savo „YouTube“ kanale pasidalino šiai temai skirtu vaizdo įrašu, kuris buvo peržiūrėtas daugiau nei 20 milijonų kartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų