REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaunietė Rima jau ne vienerius metus augina orchidėjas, todėl moteris puikiai žino, kokios priemonės joms yra geriausios. Savo atrastu orchidėjų priežiūros būdu moteris sutiko pasidalinti ir su skaitytojais.

Kaunietė Rima jau ne vienerius metus augina orchidėjas, todėl moteris puikiai žino, kokios priemonės joms yra geriausios. Savo atrastu orchidėjų priežiūros būdu moteris sutiko pasidalinti ir su skaitytojais.

REKLAMA

Užėjus į Rimos namus ir pamačius ant palangės besipuikuojančias žiedais apkrautas orchidėjas, nustemba ne vienas. Mat žiedų gausa yra tikrai įspūdinga. Kaunietė pasakoja, kad tokia orchidėjų žiedų gausa ji džiaugiasi bene kiekvienais metais, o jų auginimo paslaptis – ganėtinai paprasta – atrastas tinkamas laistymas ir daug daug meilės.

Rima sako, kad ji jau prieš daug metų suprato patį svarbiausią orchidėjų priežiūros aspektą – jų negalima perlieti, kitaip gausių žiedų jos taip ir nesukraus. Tiesa, orchidėjas Rima savo namuose laiko ant palangės, tačiau moteris pataria jas laikyti ne prieš saulę, o geriau į rytus ar vakarus. 

„Visada stengiuosi orchidėjas laistyti labai iš lėto ir tikrai negausiai. Kas tris dienas palaistau jas maždaug po 100 ml vandens. Svarbiausia laistyti tik iš vazono kraštų ant šaknų, tačiau vanduo jokiu būdu negali būti pilamas šalia orchidėjos stiebo“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat Rima sako, kad ji stengiasi kartas nuo karto orchidėjas palepinti ir trąšomis, bet tai ji daro pakankamai retai – vos kartą kas pusę metų.

Kiti rekomenduoja laistyti kubeliu

Anksčiau naujienų portale tv3.lt esame rašę, kad augelis orchidėjų augintojų jau yra įpratę jų laistymui prisipilti puodelį vandens. Tačiau yra nesudėtingas triukas, kuris sutaupys jums laiko ir taps geriausiu orchidėjų laistymo metodu – tam reikės ledo.

REKLAMA

Taip ne tik paprasčiau, bet ir lengviau užtikrinti, kad augalas gauna tiksliai reikiamą vandens kiekį. Kadangi ledas tirpsta lėtai, jūsų augalas vandenį sugers tolygiau – vanduo per vazoną neprabėgs akimirksniu ir nesikaups jo apačioje.

Jei šio orchidėjų laistymo metodo dar nesate išbandę, štai ką jums reikia žinoti.

Kaip orchidėjas laistyti ledu?

Orchidėjų laistymo ledu procesas yra paprastas: Jums tereikės kas savaitę į orchidėjos vazoną įdėti po tris kubelius ledo. Viskas! Tai atitinka ketvirtį puodelio vandens. Atkreipkite dėmesį, kad jei viename vazone auginate daugiau nei vieną orchidėją, kiekvienai jų reikės po tris kubelius ledo.

REKLAMA
REKLAMA

Ledo kubeliams tirpstant vanduo pamažu sunkiasi į kompostą. Tokiu būdu orchidėjos šaknys reikiamą drėgmę sugeria iš lėto, ir augalas gyvuoja ilgiau.

Orchidėjas laistydami vandeniu taip pat sumažinsite tikimybę, kad vandens jos gaus per daug arba per mažai. Augalui pakenkti gali tiek per mažas, tiek per didelis vandens kiekis, tačiau dažniausiai orchidėjos nuvysta dėl per didelio kiekio vandens. Jei laikysitės savaitinio laistymo ledu režimo, šios rizikos išvengsite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų