REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaučiate letargą po karantino? Šie geriausi sveikatos ekspertų patarimai padės atgauti energiją ir vėl grįžti į gyvenimą.

Jaučiate letargą po karantino? Šie geriausi sveikatos ekspertų patarimai padės atgauti energiją ir vėl grįžti į gyvenimą.

REKLAMA

Ar per karantiną jautėtės labai pavargę, lyg po letargo? Dirbant iš namų ar esant prastovose, dėl papildomo streso su vaikais namuose daugelis žmonių jaučiasi labai pavargę. Neseniai atlikta apklausa parodė, kad 60% žmonių Didžiojoje Britanijoje sako, kad nuo karantino pradžios pradėjo blogiau miegoti. Taigi, dar negauname ir pakankamai miego.

Šiuo laikotarpiu mažiau energijos galima turėti dėl įvairiausių priežasčių. Bet, laimei, yra keletas paprastų būdų, kaip atsigauti, įgauti energijos ir noro veikti.

Štai sveikatos ekspertų patarimai:

Dr. Brentas Aginas, veganiško ir be žiauraus elgesio su gyvūnais veikiančio prekės ženklo „MONAT“ mokslinės tarybos narys, sako:

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmas dalykas, norint dienos metu nesnūduriuoti, tai įvertinti savo gyvenimo būdo sveikatingumą – miegą, mitybą ir judėjimą. Jei gerai miegosite, subalansuotai maitinsitės ir reguliariai sportuosite, turėsite daug daugiau energijos ir nesijausite nuolat pavargę.

REKLAMA

Jei gyvenate pagal griežtą dienotvarkę ir kartais vis tiek pasijuntate išsekę, geriausia atsistoti, pajudėti, pakeisti aplinką bent trumpam laikui – to turėtų pakakti, rašoma dailystar.co.uk.

Dar vienas sprendimas – gerti sveikus energetinius gėrimus iš natūralių šaltinių gaunamo kofeino bei kitų sveikų ingredientų – jie gali padėti energingai praleisti dieną ir išvengti snūduriavimo.“

Taigi, jei vidury dienos pradeda imti miegas – pagalvokite apie savo gyvenimo būdą. Net jei per karantiną nustojote sportuoti, pradėkite iš naujo. Gali pakakti ir 20 minučių pasivažinėjimo dviračiu iki parduotuvės. Arba sportuokite namuose – pasitelkite, pavyzdžiui, „FIIT“ genialius 25 minučių treniruotės vaizdo įrašus.

REKLAMA
REKLAMA

Dr. Nitasha Buldeo, „Organic Apoteke“ įkūrėja, medicinos ekspertė ir ajurvedos gydytoja, taip pat pasidalino geriausiai savo patarimais, kaip susigrąžinti energiją.

1. Kas rytą gerkite po tris puodelius žaliosios arbatos

Dr. Nitasha sako: „Žaliosios arbatos sveikatingųjų savybių sąrašas ilgas. Joje yra daug galingų antioksidantų, kurie užkerta kelią oksidaciniam stresui ir uždegiminiams procesams. Kaip ir kavoje, žaliojoje arbatoje yra kofeino, kuris taip pat suteikia energijos. Tačiau žaliojoje arbatoje dar yra ir L–teaninu vadinamo junginio.

L–teaninas moderuoja kofeino poveikį, sustabdo nerimą ir drebėjimą, todėl žaliosios arbatos teikiama energija yra efektyvesnė. Tyrimai rodo, kad kofeino ir L–teanino derinys žaliojoje arbatoje gali padėti susikaupti, išlikti žvaliems ir sutelkti dėmesį. Be to, žalioji arbata taip pat suteikia energijos fizinei veiklai, nes skaidydama riebalus ir išleisdama hormoną norepinefriną mažina nuovargį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Vanduo

Dr. Nitasha sako: „Vanduo būtinas gyvybei. Jis sudaro 60% mūsų kūno svorio ir dalyvauja daugelyje ląstelių funkcijų, o taip pat ir energijos gamyboje. Jei negeriame pakankamai vandens, organizme pradeda trūkti skysčių, todėl sulėtėja įvairūs kūno procesai, o dėl to jaučiamės pavargę ir be jėgų. Visą dieną gerdami vandenį turėsite daugiau energijos ir atsikratysite nemalonaus nuovargio jausmo.“

3. Valgykite juodąjį šokoladą

Ar tikrai gydytojai rekomenduoja šokoladą? Pagaliau! Dr. Nitasha sako: „Natūralios kakavos antioksidantai organizme suaktyvina kraujotaką. Tai padeda aprūpinti smegenis ir raumenis deguonimi, ir pagerėja organizmo funkcijos. Todėl juodasis šokoladas ypač tinka sportuojant. Be to, kakavos antioksidantų suaktyvinta kraujotaka taip pat šalina protinė nuovargį ir pagerina nuotaiką. Todėl juodasis šokoladas suteikia laimės jausmą.“

Šie patarimai tikrai padės atgauti energiją ir pataisyti nuotaiką.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų