REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Anastasija Samochvalova (nuotr. asm. archyvo)

Tobula šukuosena, uniforma, aukštakulniai – tai kasdieniai vilnietė Anastasijos Samochvalovos (25) darbo atributai. Galima sakyti, kad ji gyvena svajone – dirbdama stiuardese ji aplankė daugybė šalių ir pamatė gražiausias vietas. Tačiau karantinas sustabdė visus skrydžius ir mergina jau porą mėnesių tvirtai stovi ant žemės.

19

Tobula šukuosena, uniforma, aukštakulniai – tai kasdieniai vilnietė Anastasijos Samochvalovos (25) darbo atributai. Galima sakyti, kad ji gyvena svajone – dirbdama stiuardese ji aplankė daugybė šalių ir pamatė gražiausias vietas. Tačiau karantinas sustabdė visus skrydžius ir mergina jau porą mėnesių tvirtai stovi ant žemės.

REKLAMA

Socialiniuose tinkluose Anastasijos Samochvalovos nuotraukos traukia akį savo išskirtinumu ir įvairove. Kiekviena nuotrauka pasakoja istoriją iš vis kito pasaulio kampelio. Tikriausiai tai ir yra priežastis, kodėl Anastasiją „Instagram“ seka beveik 55 tūkst. žmonių.

Galbūt tai skambės banaliai, bet Anastasija apie stiuardesės darbą svajojo nuo pat vaikystės. Tačiau baigusi mokyklą, šią svajonę atidėjo į šalį ir pradėjo studijuoti fotografiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo vaikystės esu meniška, todėl 13 metų paprašiau mamos nupirkti man fotoaparatą ir pradėjau domėtis fotografija, daryti fotosesijas. Taip uždirbau savo pirmuosius pinigus! Po mokyklos nusprendžiau, kad noriu studijuoti šią kryptį, mintys apie stiuardesės darbą tuo metų buvo, bet suprasdavau, koks yra sunkus tai darbas, koks grafikas, kad aš negalėsiu suderinti studijų kartu su skraidymu. O aš esu tas žmogus, kuris vienam dalykui atiduoda visus 100 procentų“, – sako mergina.

REKLAMA

Tačiau pabaigusi studijas, mergina nusprendė, kad atėjo laikas siekti visko, ko kažkada norėjo, bet galbūt bijojo. Taip būdama 22-ejų pradėjo dirbti „Small Planet“ oro linijose, su kuriomis iš Vilniaus skrisdavo poilsinėmis kryptimis, pavyzdžiui, į Turkiją, Graikiją ar Bulgariją.

Griežti reikalavimai

Šiuo metu beveik antrus metus jau dirbu „Klasjet“ privačiuose oro linijose, čia grafikas kitoks. Dažniausiai mes iškrendame 20-čiai dienų ir skraidome po pasaulį, bet, aišku, viskas priklauso nuo parduotų skrydžių skaičiaus. Čia nėra pastovumo, tave gali iškviesti bet kada ir turi būti pasiruošusi įšokti į aukštakulnius, susiruošti ir būti pasirengusi skristi“, – šypteli ji.

REKLAMA
REKLAMA

Pakilus į orą, Anastasija visada yra pasipuošusi gražia uniforma, aukštakulniais, raudonomis lūpomis, tobulai sušukuotais plaukais ir plačia šypsena apdovanoja kiekvieną keleivį.

Anksčiau norintys tapti stiuardese ar stiuardu, turėjo atitikti griežtus išvaizdos reikalavimus: turėtų nurodomą ūgį ar svorį. Dabar reikalavimai nebėra tokie griežti, bet Anastasija sako, kad tapti skrydžių palydove ir dabar nėra paprasta.

„Nuo kiekvienų oro linijų priklauso, kokie bus reikalavimai, bet beveik visur turi mokėti anglų kalbą, turėti gerą sveikatą, nes praeiname pilna kūno patikrinimų, turime mokėti dirbti komandoje. Taip pat daug kur nepriima, jeigu turi tatuiruočių matomose vietose“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nesiliauja skraidyti net laisvu metu

Šalis, kuriose lankėsi Anastasija, suskaičiuoti būtų sunku. Kiekviena aplankyta valstybė merginai paliko įspūdį savo grožiu ir išskirtinumu, tačiau iki šiol labiausiai sužavėjo Tadžikistanas. Šioje šalyje gamta itin išskirtinė. Tiems, kurie žada aplankyti šią šalį Anastasija rekomenduoja būtinai aplankyti Iskanderkul ežerą. Tačiau yra šalių, į kurias grįžti ir užsibūti nesinorėtų. Viena iš jų – Saudo Arabija.

„Moterys ten niekas, viešbutyje netgi į baseiną negali nueiti, jis skirtas tik vyrams, o jeigu pasiseks gal leis bet ir tai – daugiausiai valandai. Visur man svarbus bendravimas, atmosfera, kiekvienoje šalyje gali rasti tiek pliusų, tiek minusų, priklauso nuo to kaip pats į viską žiūri“, – įsitikinusi ji.

REKLAMA

Net ir per atostogas mergina nesiliauja skraidyti. Tačiau dažniausiai renkasi artimesnę atostogų kryptį, nes išvykti ilgam laikui negali dėl įtempto darbo grafiko.

„Paskutinį kartą buvau Graikijoje. Aš poilsį dalinu visada 50/50 – 3 dienas leidžiu sau pagulėti, o visas kitas dienas tyrinėju vietoves! Iš tikrųjų aš labiau už aktyvų poilsį, man visada norisi kažkur judėti, kuo daugiau pamatyti“, – šypteli Anastasija.

Išbandymų netrūksta

Mergina neslepia, kad darbe būna visko ir kiekvienas skrydis atneša visą emocijų puokštę, mat kiekvienas jis yra savaip išskirtinis.

„Būna begalė situacijų iš kurių turi išsisukti. Aš visada renkuosi pasakoti apie geras akimirkas darbe, nes manau yra ne korektiška pasakoti apie kažkokius nemalonius įvykius. O malonių patirčių buvo visokių!

REKLAMA

Nuo vaikų laikymo ant rankų skrydžio metų iki tikrų emocijų, nuo žmonių, kurie bijo skraidyti, kaip jie atsidėkoja tau už palaikymą, kurį jiems suteiki. Laikui bėgant, mes vistiek užmirštame kai kuriuos momentus gyvenime, bet svarbiausia, kas lieka tai emocijos, kurias mes prisimename, bet jau man taip yra“, – šypsosi ji.

Pasiilgo skrydžių

Karantinas paveikė visus, ypač aviaciją. Kompanija, kurioje dirba Anastasija, iki šiol vykdo užsakomuosius skrydžius. Būtent ši kompanija į Lietuvą atskraidino humanitarinę pagalbą ligoninėms ir padėjo sugrįžti iš Milano tautiečiams, vos tik prasidėjus karantinui.

Nors lėktuvai ir pakyla, ne visiems stiuardams ir stiuardesėms pavyko grįžti į darbus, tačiau jie tikisi, kad greitu metu vėl galės skraidyti kaip anksčiau.

„Aišku pasiilgau skrydžių! Aplinką visada gera pakeisti, bet ir nematau jokios kančios būti namie! Tai puikus metas pabūti su savimi ir artimais žmonėmis. Per karantiną, turbūt kaip ir daugelis, daug valgiau, žiūrėjau „Netflix“  ir, aišku, porą vaizdo įrašų į „TikTok“ nufilmavau“, – juokiasi Anastasija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų