REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors patalynės blakės paprastai neskleidžia infekcinių ligų, jos vis dėlto gali kelti nemalonumų ir net kai kurių sveikatos problemų.

Nors patalynės blakės paprastai neskleidžia infekcinių ligų, jos vis dėlto gali kelti nemalonumų ir net kai kurių sveikatos problemų.

REKLAMA

Tai gali būti ir fizinės reakcijos, pavyzdžiui, bėrimai ir alergijos, o taip pat ir psichologinės problemos – nerimas, stresas ir nemiga. Šių priežasčių tikrai užtenka, kad šiuos nekviestus svečius iš savo namų norėtumėte išprašyti.

„Bright Side“ siūlo būdą šių parazitų užkratą aptikti dar prieš jam pradedant sklisti – taip bus lengviau. Štai keletas požymių, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį.

1. Niežulį keliančios raudonos dėmelės ant odos

Jei jūsų oda yra sudirgusi arba jei ant veido, rankų, kojų, krūtinės ar nugaros pastebite nedidelių raudonų niežinčių dėmelių, tai – ženklas, kad turite patalynės blakių. Šiuose įkandimuose vėliau gali prasidėti uždegiminės reakcijos, o jų kasymasis gali sukelti kraujavimą ir infekcijas.

Norėdami įsitikinti, kad namuose turite būtent patalynės blakių, o ne kokių kitų kenkėjų, ieškokite įkandimų struktūros. Jų dažnai pasitaiko daug vienoje vietoje, keletas viena linija arba zigzagais. Tačiau kai kuriems žmonėms gali nepasireikšti jokios fizinės reakcijos į patalynės blakes, todėl jie nepastebės jokių raudonų dėmelių ar niežėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

2. Kraujo ar rūdžių spalvos dėmės ant patalynės ar drabužių

Pasižiūrėkite, ar ant patalynės ar drabužių nėra raudonos spalvos dėmių. Jei vabzdį prispausite jam įsisiurbus ar po įsisiurbimo, jis paliks kraujo dėmę. Taip pat galite pastebėti rūdžių spalvos dėmių. Tai patalynės blakių išmatos. Jų galite rasti ant savo patalynės, taip pat sunkiai pasiekiamose vietose, pavyzdžiui, čiužinio siūlėse, prie spyruoklių ir medinio lovos rėmo. Taip pat galite apžiūrėti sienas ir vietas po tapetais – ir ten taip pat patalynės blakės gali palikti išmatų.

REKLAMA

3. Pelėsių kvapas

Patalynės blakės turi kvapo liaukas, kurios išleidžia feromonų, o jei jų yra daug, tuomet kvapas gali būti gan stiprus ir nemalonus. Taigi, jei jūsų kambaryje jaučiasi pelijančių drabužių ir sugedusio maisto kvapas, turbūt reikėtų susirūpinti.

4. Patalynės blakių kiautai

Patalynės blakės augdamos nusimeta kiautus, todėl ieškokite šviesios spalvos ir vabzdžio formos kiautelių. Patikrinkite pagalves, čiužinio siūles, kėdes, sofas ir tarpus tarp sofos pagalvių. Taip pat galite apžiūrėti stalčius ir drabužius.

5. Baltos dėmelės ant baldų

Jei ant baldų randate baltų dėmelių, gali būti, kad tai – patalynės blakių kiaušinėliai ir jų lukštai. Savo forma jie primena ryžius, būna permatomi arba balti, kartais blizgaus atspalvio. Jie matomi ir plika akimi. Todėl tikrai būtų geriausia atidžiai apžiūrėti savo kambarį žibintuvėliu ir padidinamuoju stiklu, kadangi blakės juos deda čiužinių siūlėse ir baldų jungtyse.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų