REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Galimai kelte nužudytas 22 metų lietuvis (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Iš Rygos į Stokholmą plaukusiame kelte „Tallink“ įvykusi tragedija įgauna vis daugiau nusikalstamų atspalvių. Tiesa, iš pradžių buvo pranešta, kad vėlyvą šeštadienio vakarą kelte įvyko nelaimė ir iš jo iškrito (kitų šaltinių teigimu – iššoko) bei lediniame vandenyje nuskendo 22 metų lietuvis.

7

Iš Rygos į Stokholmą plaukusiame kelte „Tallink“ įvykusi tragedija įgauna vis daugiau nusikalstamų atspalvių. Tiesa, iš pradžių buvo pranešta, kad vėlyvą šeštadienio vakarą kelte įvyko nelaimė ir iš jo iškrito (kitų šaltinių teigimu – iššoko) bei lediniame vandenyje nuskendo 22 metų lietuvis.

REKLAMA

„Gelbėjimo operacija buvo nesėkminga“, - taip šią kraupią situaciją apibendrino paiešką vykdę pareigūnai. Bet tv3.lt pavyko pasikalbėti su įvykį mačiusia lietuve, kuri kategoriškai paneigė tokią versiją. Moteris teigė mačiusi kaip keturi lietuviai (bent jau dalis iš jų kalbėjo lietuviškai – aut. past.) nustūmė 22-jų jaunuolį nuo denio. Plačiau apie moters liudijimą skaitykite čia:

Kraupių įvykių kelte „Tallink“ liudininkė: mačiau, kaip keturiese jį nustūmė nuo denio

Tuo pačiu tv3.lt pasikalbėjo su galimai nužudyto 22-jų jaunuolio broliu, kuris papasakojo daugiau detalių apie tai, ką iki šiol pavyko sužinoti.

REKLAMA
REKLAMA

Tikino, kad iššoko pats

Nors oficialiai tyrimą policijos pareigūnai pradės tik artimiausiu metu, bet jau dabar aišku, kad kelte galėjo būti įvykdytas kraupus nusikaltimas.

REKLAMA

„Man apie nelaimę kažkur 21.30 val. pranešė brolį pažinojęs draugas. Tada dar negalėjau patikėti, kad tikrai tai nutiko. Bet ryte man paskambino sesuo ir perdavė, kad jai skambino iš, berods, Lietuvos policijos bei paliko telefono numerį, kuriuo reikia paskambinti. Tas numeris – latviškas“, - pasakojo tv3.lt pašnekovas.

Jis iškart paskambino nurodytu numeriu ir iš Rygos pareigūnų (tiksliai negalėjo įvardyti, su kokios įstaigos pareigūnais vyko pokalbis – aut. past.) išgirdo tokią įvykių versiją:

„Jie tikino, kad vaizdo įrašų, kuriuose būtų užfiksuota nelaimė nėra. Pridūrė, kad paslydimo požymių nėra, todėl labiausiai tikėtina versija, kad mano brolis pats iššoko. Pasakė, kad daug informacijos neturi. Bet pakartojo, jog jis nepaslydo, o iššoko. Bet kaip tokiame kelte gali nebūti vaizdo kamerų?“

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovas užtikrino, kad šio įvykio tikrai nepaliks ramybėje: „Iš pradžių skambinome į Lietuvos atstovybę Rygoje, bet ten pasakė, kad turime laukti. Todėl jau kreipėmės į policiją. Prieš tai kalbėjomės su įvykį mačiusia liudininke. Aš savo brolį labai gerai pažįstu. Jis tikrai negalėjo sugalvoti nusižudyti.“

Jau aiškūs įtariamieji?

22-jų lietuvio brolis pasakojo, kad į Švediją jis išvyko pasinaudojęs paskutinės akimirkos pasiūlymu.

„Jam tikrai patikimas draugas pasiūlė paskutinę minutę išvykti užsidirbti į Švediją. Sakė, kad laukia neblogas atlyginimas. Maža to, ten pat jau yra dirbę keli brolio draugai iš Kaišiadorių. Nė vienas iš jų nesiskundė, todėl brolis taip pat nesuabejojo ir priėmė pasiūlymą. Jis ten plaukė su vienu draugu, kuris man ir pranešė, kad įvyko nelaimė“, - pasakojo tv3.lt pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis prasitarė, kad liudininkės įvardyti keturi galimai su nusikaltimu susiję asmenys yra iš Alytaus: „Girdėjau tokią versiją. Man tokią informaciją suteikė. Tas draugas, kuris pasiūlė broliui darbą sakė, kad tą tragišką vakarą jam užlipus ant kelto denio būtent kažkas iš tų keturių asmenų pasakė, jog mano brolis esą pats iššoko. Tokią informaciją perdavė brolio geriausias draugas. Jis tikrai yra patikimas.“

Maža to, vienas iš keturių asmenų vėliau rašė komentarą apie šį įvykį ir ten tikino, kad 22-jų lietuvis pats iššoko. „Ta įvykį mačiusi moteris atpažino tą vyriškį pagal jo profilio socialiniame tinkle esančią nuotrauką. Jis komentarą parašė ir ji tą asmenį atpažino. Tikrai nepaliksime to ramybėje. Jei iš tikrųjų brolis buvo nužudytas, tai kaltininkai sulauks pelnytos bausmės“, - pokalbį užbaigė tv3.lt pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų