REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
„Tallink“ keltai (nuotr. SCANPIX)

Pranešimas apie šeštadienio vakare „Tallink“ kelte „Isabelle“ įvykusią nelaimę sukrėtė Lietuvą. Pranešta, kad be žinios lediniame vandenyje dingo iš kelto iškritęs 1995 metais gimęs lietuvis.

7

Pranešimas apie šeštadienio vakare „Tallink“ kelte „Isabelle“ įvykusią nelaimę sukrėtė Lietuvą. Pranešta, kad be žinios lediniame vandenyje dingo iš kelto iškritęs 1995 metais gimęs lietuvis.

REKLAMA

Nelaimėlio paieškos buvo bevaisės. Keltas iš Rygos plaukė Švedijos link, o nelaimė esą įvyko apie 21 val. Akimirksniu pasipylė tautiečių komentarai esą alkoholio padauginę lietuviai visada prisidaro problemų, kurios, kaip tarkim šiuo atveju, baigėsi skaudžia tragedija.

Bet naujienų portalui tv3.lt pavyko pasikalbėti su įvykį mačiusia liudininke Monika (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai yra žinomi), kuri kategoriškai paneigė nelaimės versiją. Moteris tvirtina, kad netrukus 23-ąjį gimtadienį švęsti turėjęs jaunuolis buvo nužudytas. Galimai, keturių savo tautiečių.

Pokalbis prie baro

„To jaunuolio nepažinojau, tiesiog mačiau, kas įvyko“, - pokalbį su tv3.lt žurnalistu pradėjo Monika. Anot jos, viskas prasidėjo viename kelto bare. Ten laiką leido jau minėtas 22-metų lietuvis:

REKLAMA
REKLAMA

„Sėdėjau netoliese, todėl girdėjau jo pokalbį su dar keturiais vyrais. Jie tiesiog apstojo jį prie baro. Atrodo, kad visi buvo lietuviai. Kiek supratau, jie siūlė tam jaunuoliui darbą. Jis abejojo, sakė, kad nežino, ar imsis. Tada ketveriukė pradėjo jį spausti ir pareiškė – „tai gal priimsi sprendimą?“.

REKLAMA

Į valandą žadėjo mokėti 160 kronų. Jis toliau reiškė abejones. O kai kažkuris iš darbą siūlančių lietuvių pasakė – „atsiimk tai, kad nuo visų lietuvių imame „nalogą“ už įdarbinimą, tai spaudžiamas vaikinas pareiškė, kad atsisako to darbo.“

Nustūmė nuo denio

Galimą nusikaltimą mačiusi Monika pasakojo, kad po tokio pokalbio visi penki lietuviai išėjo į lauką parūkyti.

„Po kelių minučių išėjau parūkyti ir pati. Tada pastebėjau tą pačią kompaniją, kuri kalbėjosi prie baro. Mačiau, kaip keturiese jį užsipuolė. Kažkuris laikė už rankos, kol galiausiai visi keturi jį nustūmė nuo denio“, - kraupias akimirkas kelte prisiminė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tuo viskas nesibaigė. Kažkuris iš galimai nusikaltimą įvykdžiusių asmenų pastebėjo Moniką.

„Kažkuris iš jų pamatė, kad mačiau, kas nutiko ir pradėjo mane vytis. Greitai sprukau į kelto vidų ir pasislėpiau savo kajutėje. Buvau šokiruota ir bijojau kam nors kažką pasakoti. Kitą rytą palaukiau, kol kiti žmonės prabus ir išėjau iš kajutės kartu su bendru žmonių srautu“, - pasakojo Monika.

Anot moters, nusikaltimo metu ant denio kitų žmonių nebuvo. Nors viešoje erdvėje pasirodė pranešimų esą kažkas matė, kaip 22-jų lietuvis pats nušoko į ledinį vandenį.

„Nebūčiau pati mačiusi, nebūčiau patikėjusi. Jei tik policija kreipsis, būtinai pakartosiu tą patį ką jums papasakojau“, - pokalbį užbaigė kraupaus įvykio liudininkė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų